Mikkelin seudun työllisyyslautakunta, kokous 27.6.2024

§ 12 Mikkelin seudun työllisyyspalveluiden optioiden käyttö vuodelle 2025

MliDno-2024-2295

Valmistelija

  • Jukka Ollikainen, työllisyysjohtaja, jukka.ollikainen@mikkeli.fi
  • Mari Koivunen, projektiasiantuntija, mari.koivunen@mikkeli.fi

Kuvaus

Etelä-Savon ELY-keskus on kilpailuttanut erilaisia kokonaisuuksia TE-palveluiden sekä kuntakokeilujen asiakastyötä varten. Kokonaisuuksissa on asiantuntija-arviointeja, työvoimakoulutuksia, maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia, yritykselle suunnattuja palveluita, muutosturvakoulutuksia sekä valmennuksia. Osassa palvelut on kilpailutettu koskemaan koko Etelä-Savoa ja osassa palvelut on suunnattu esimerkiksi Mikkelin alueelle. Osa palvelusopimuksista päättyy vuoden loppuun mennessä, mutta osassa palveluista on mahdollisuus käyttää optioita ensi vuodelle. Etelä-Savoa koskettavista optioista on keskusteltu kahden muun työllisyysalueen kanssa ja jatkossakin mahdollisista hankinnoista on syytä neuvotella yhteisesti kustannustehokkuuden saamiseksi.

Optioiden käytöstä Etelä-Savon ELY-keskus tarvitsee vastauksen syyskuun loppuun mennessä. Toimijoiden kannalta olisi kuitenkin hyvä, että lautakunta päättää optioiden käytöstä ajoissa.

Liitteenä on kuvaus optioista, jotka on mahdollista hyödyntää Mikkelin seudulle ja optiot, joista neuvotellaan yhdessä muitten alueiden kanssa. 

Mikkelin kaupungin hankintasäännön (KH 17.4.2023 § 157) liitteen A mukaan toimialajohtajalla, tulosaluejohtajalla ja tulosyksikön esimiehellä on hankintarajojen puitteissa mahdollista päättää hankinnoista valtuuston hyväksymien määrärahojen puitteissa, mutta koska Mikkelin työllisyyspalvelut on uusi palvelualue, niin työllisyyspalveluilla ei ole tätä valtuuston myöntämää määrärahaa.  Mikkelin seudun työllisyyslautakunnan tulee tällaisessa tilanteessa antaa toimintavaltuutus, jotta voidaan toteuttaa tarvittavat kilpailutukset tämän vuoden puolella.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, työllisyysjohtaja, jukka.ollikainen@mikkeli.fi

Mikkelin seudun työllisyyslautakunta päättää

1)      käyttää liitteessä esitetyt optiot 1,2,3 ja 4 sekä

2)      optiot 5, 6 ja 7, edellyttäen, että Savonlinna lähtee optioihin mukaan.

Tiedoksi

Etelä-Savon ELY-keskus