Mikkelin seudun työllisyyslautakunta, kokous 27.6.2024

§ 13 Mikkelin seudun työllisyysalueen valmistelun ohjausryhmän nimeäminen 2024

MliDno-2024-2356

Valmistelija

  • Jukka Ollikainen, työllisyysjohtaja, jukka.ollikainen@mikkeli.fi
  • Tiina Ikonen, projektiasiantuntija, tiina.t.ikonen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on lähettänyt 20.4.2023 Mikkelin seudun kuntiin ja Pieksämäelle pyynnön nimetä kunnan edustaja työvoimapalvelujen uudistuksen valmistelun ohjausryhmään. Vastaavasti ohjausryhmään pyydettiin nimeäminen Etelä-Savon hyvinvointialueelta ja TE-toimistosta. Lisäksi ohjausryhmään kutsuttiin henkilöstön edustajat Etelä-Savon TE-toimistosta ja Mikkelin kaupungilta. 

Ohjausryhmä on kokoontunut vuonna 2023 kuusi kertaa ja vuonna 2024 kuusi kertaa. 

Ohjausryhmä on toiminut valmistelun ohjaavana tahona ja jäsenet ovat osaltaan tiedottaneet omia organisaatioitaan valmistelun etenemisestä. Ohjausryhmä on evästänyt valmistelua vastuukuntasopimuksen laatimisessa ja kommentoinut järjestämissuunnitelmaa. Vastaavasti ohjausryhmän avustuksella lähdettiin kevättalvella 2024 muodostamaan lautakuntaa. Ohjausryhmän jäsenet ovat jalostuneet kuluneen vuoden aikana, mutta kaikkien kuntien edustajat ovat mukana. 

Ohjausryhmän jäsenet 19.6.2024

Kunnat: 

Hirvensalmi, Vesa Ellonen. Juva, Antti Kinnunen. Kangasniemi, Sari Linturi-Sahlman. Mikkeli, Ari Liikanen, puheenjohtaja 24.4.2024 saakka, Mäntyharju, Tuomo Penttinen. Pertunmaa, Leena Ruotsalainen. Puumala, Niina Kuuva. 

Muut jäsenet, varajäsenet ja osallistujat

Työllisyysjohtaja Jukka Ollikainen, puheenjohtaja 24.4.2024 alkaen, kuntakokeilun johtaja Pekka Patama, Etelä-Savon TE-toimisto, Kari Joutsalainen, Eloisa, Saara Tavi, Sari Vauhkonen.

Mikkelin kaupunki, Marianne Tavast-Pesonen, Mika Pirhonen, Etelä-Savon TE-toimisto Hannu Laamanen (henkilöstön edustajat) 

Asiantuntijaosallistujina Mikkeli, Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, Tiina Ikonen, TE-uudistuksen valmistelija, Mari Koivunen, TE-uudistuksen valmistelija. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jukka Ollikainen, työllisyysjohtaja, jukka.ollikainen@mikkeli.fi

Mikkelin seudun työllisyyslautakunta päättää, että Mikkelin seudun työllisyysalueen valmistelun ohjausryhmä jatkaa samalla kokoonpanolla operatiivisena ohjausryhmänä vuoden 2024 loppuun. 

Tiedoksi

Nimetyt henkilöt