Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 22.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Yhdessä osallistuen -hanke

MliDno-2023-3619

Valmistelija

  • Kari Kropsu, rehtori, kari.kropsu@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Yhdessä osallistuen on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Mikkelin kaupungin yhteinen ryhmähanke. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Yhdessä osallistuen -hankkeen tavoitteena on edistää mikkeliläisten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon ja innostaa asukkaita mukaan palvelujen suunnitteluun matalankynnyksen taktiikalla. Tavoitteena on vahvistaa kansalaistoiminnan edellytyksiä, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä lisätä kokemusta yhteisöön kuulumisesta. Hankkeen toiminnoissa muotoillaan yhdessä mikkeliläisten asukkaiden kanssa uusia mahdollisuuksia vaikuttaa kaupungin ja lähiympäristöjen kehittämiseen positiivisesti osallisuutta edistäen.

Hankkeen tuloksena asukkaiden osallisuuden edellytykset paranevat, kokemukset yhteisöllisyydestä vahvistuvat ja syrjäytymisriski pienenee. Heikommassa työmarkkinatilanteessa olevien työllistymisen edellytykset paranevat ja yhteiskunnan palveluihin kiinnittyminen vahvistuu. Hankkeiden toimintojen myötä eri tahojen yhteistyö tiivistyy ja osallisuusosaaminen kehittyy kaupungin sisäisessä työskentelyssä. Syntyy uusia toimintamalleja ja -tapoja kansalaistoiminnan ja osallisuuden vahvistamiseksi.

Projektipäällikkö Hanna Valjakka ja projektiasiantuntija Terhi Venäläinen pitävät hankekatsauksen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään, että  hyvinvointikoordinaattori Arja Väänänen, projektipäällikkö Hanna Valjakka ja projektiasiantuntija Terhi Venäläinen saapuivat takaisin kokoukseen ja olivat paikalla kokouksessa tämän esittelyn ajan.

Merkitään, että Mikko Haverinen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.