Mikkelin seudun ympäristölautakunta, kokous 18.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Tiedoksi

Kuvaus

Uusi eläinlääkintähuoltolain voimaan tulo siirtyy vuodella

Uusi eläinlääkintähuoltolaki tulee keväällä eduskunnan käsittelyyn ja arvioitu voimaantulo siirtyy aikaisintaan 1.1.2026 alkaen. Vuoden 2025 eläinlääkintähuolto järjestetään nykyisellä tavalla. Aikaisemmin lain voimaantulo oli ilmoitettu olevan mahdollisesti 1.1.2025 alkaen.

 

Ympäristöterveydenhuollon LaatuNet-laatujärjestelmään liittyvä Johdon katselmus

Mikkelin seudun ympäristöpalveluiden ympäristöterveydenhuollon LaatuNet-laatujärjestelmään liittyvä Johdon katselmus pidettiin 20.3.24. Katselmuksessa käytiin läpi edellisen vuoden laadunhallintaan liittyvät dokumentit, tallenteet ja tulokset.

Vuonna 2023 tehtiin johdon katselmus vuodelle 2022. Sisäinen auditointi tehtiin asunnontarkastusprosessista sisäilmaongelmatapauksissa.

Lisäksi osallistuttiin LaatuNetin järjestämään valtakunnalliseen asiakastyytyväisyyskyselyyn, johon saatiin vastauksia vain 5 kpl. LaatuNet on laatinut tarkemmat yhteenvedot vain yksiköille, jotka ovat saaneet vähintään 10 vastausta.

Ympäristöterveydenhuoltoon tulleet poikkeamat ja asiakaspalautteet kirjataan ylös. Kaikki vuoden 2023 poikkeamat ja asiakaspalautteet on käsitelty ja suljettu terveysvalvonnan yhteisissä palavereissa, joita pidetään lähes kuukausittain.

Terveysvalvonnan palavereissa käydään säännöllisesti läpi myös mm. tarkastusten määrää. Valtuustolle raportoidaan kaksi kertaa vuodessa suunnitelmallisten tarkastusten määrä ja niiden toteutumisprosentti.

LaatuNetin koordinoima interkalibrointi oli suunnattu praktiikka tekeville kunnaneläinlääkäreille. Aiheena oli eläintauti nautatilalla. Interkalibrointiin ei osallistuttu.

Tavoitteet ovat toteutuneet auditoinnin ja asiakastyytyväisyyskyselyn osalta.

Systemaattisen laadunhallinnan tavoitteena on varmistaa toimintatapojen yhteneväisyys, työajan säästö, laadunhallintaan suunnitelmallisuus, toiminnan parantaminen sekä asiakastyytyväisyys.

Tavoitteet vuodelle 2024 ovat:

1.       auditointisuunnitelma on laadittu ja sitä toteutetaan
2.       ajan varaaminen auditointeihin
3.       poikkeama/asiakaspalautehallinta on käytössä terveysvalvonnassa ja poikkeamat suljetaan (rivit loppuun asti)
4.       osallistuminen LaatuNetin kk-koulutuksiin, laatupäiviin, auditoijien palavereihin ja interkalibrointeihin mahdollisuuksien mukaan

Ulkoisia auditointeja ei ole tehty.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtaja, maria.tirkkonen@mikkeli.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.