Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 4.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Nimeämispyyntö Koha-Suomi Oy:n hallitusjäseneksi

MliDno-2024-657

Valmistelija

  • Mari Komulainen, vs. taloussuunnittelupäällikkö, mari.komulainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Koha-kirjastojärjestelmää ylläpitävän Koha-Suomi Oy:n nimeämistoimikunta on lähestynyt osakkaita 22.1.2024 päivätyllä kirjeellä. Yhtiö toivoo jäsenkunniltaan henkilöesityksiä yhtiökokouksessa nimettävään Koha-Suomi Oy:n hallitukseen. Hallituksen jäseneltä edellytetään joko riittävää toimialan tuntemista tai riittävää liike- ja kuntataloudellista osaamista tehtävien onnistuneen hoitamisen varmistamiseksi. Käytännössä hallituksessa on ollut kirjastoalan osaamisen lisäksi tietojärjestelmä-, laki- ja talousosaamista. Nimeämistoimikunta valmistelee osakkaiden esitykset yhtiökokoukselle. 

Mikkelin kaupungin nimeämänä Koha-Suomi Oy:n hallituksessa on toiminut talousjohtaja Tiia Tamlander ja varajäsenenä Pia Kontio. 

Lisäksi nimeämistoimikunta toivoo yhtiökokousta varten ehdotuksia myös nimeämistoimikunnan jäsenistä. Mikkeli ei ole aiemmin esittänyt jäsentä nimeämistoimikuntaan.

Osakkaiden ehdotukset tulee toimittaa viimeistään 11.3.2024 sähköpostitse nimeämistoimikunnan sihteerille. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto esittää Koha-Suomi Oy:n hallituksen jäseneksi kirjastopäällikkö Pia Kontiota ja varajäseneksi vs. talousjohtaja Janne Skottia.

Lisäksi konserni- ja elinvoimajaosto päättää, että Mikkeli ei esitä jäsentä nimeämistoimikuntaan.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että vs. talousjohtaja Janne Skott ilmoitti olevansa esteellinen (asianosainen) ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Nimetyt henkilöt, Koha-Suomi Oy/nimeämistoimikunnan sihteeri

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.