Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Konserniyhtiöiden kuuleminen / Mikkelin Ravirata Oy

MliDno-2023-803

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. talousjohtaja, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on määritellyt talousarviossa yhdelletoista tytäryhtiölle valtuustoon nähden sitovat tavoitteet. Näiden yhtiöiden tehtävänä on palvelutuotannon hoitaminen tai kaupungin kehittämistoimintaan keskeisesti osallistuminen. Yhteisöjen tavoitteet valmistellaan yhteistyössä tytäryhtiön ja yhteisön konsernivastuuhenkilön kanssa.  

Osana Mikkelin kaupungin toteuttamaa omistajaohjausta ja konsernivalvontaa yhtiöt kutsutaan vuosittain tai tarvittaessa useammin konserni- ja elinvoimajaoston kuultavaksi. Tilaisuuksissa keskustellaan mm. yhtiöiden ajankohtaisista asioista, viimeaikaisesta kehityksestä sekä tulevaisuudennäkymistä.

Konserni- ja elinvoimajaosto kutsuu tytäryhtiöistään Mikkelin Ravirata Oy:n 7.11.2023 kokoukseen. Yhtiöitä tilaisuudessa edustavat toimitusjohtaja Kari Tiainen sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee kuulemistilaisuuden tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Merkitään, että Mikkelin Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Kakriainen, varapuheenjohtaja Heikki Kosonen ja toimitusjohtaja Kari Tiainen selostivat asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.