Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Purkulupa, Kontionkatu 1 ja 5 Mikkelin opiskelija-asunnot Oy

MliDno-2022-4938

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin opiskelija-asunnot Oy pyytää kaupungilta lausuntoa kohteiden Kontionkatu 1 ja 5 (molemmissa kohteissa kaksi kolmikerroksista luhtitaloa) purkamiseksi. Yhtiö hakee samassa yhteydessä ARA:lta purkuavustusta. (Liitteenä asiaa ja kohteita tarkemmin selostavat dokumentit.)

Kiinteistöt ovat huonokuntoisia ja näin ollen vaatisivat täydellisen peruskorjauksen, joka ei olisi taloudellisesti kannattavaa eikä perusteltua. Käyttöasteet kohteissa ovat olleet 71,25 % ja 68,3 %. Kohteiden sijainti oppilaitoksiin nähden on kaukainen ja näin ollen kysyntä on ollut heikolla tasolla. Alueelle jää Peurankadun vuokrakohde suunnitellun purkamisen jälkeen.

Päätösehdotus

Esittelijä

Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää antaa puoltavan lausunnon Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:lle kohteiden Kontionkatu 1 ja 5 purkamiseksi.

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun aikana esittelijä muutti päätösehdotustaan siten, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Konserni- ja elinvoimajaosto hyväksyi esittelijän muutetun päätösehdotuksen yksimielisesti.

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi
  • Linda Asikainen, palvelujohtaja, linda.asikainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Konserni- ja elinvoimajaosto on käsitellyt 4.10.2022 (§93) kokouksessaan Mikkelin opiskelija-asunnot Oy purkulupa-anomusta kohteiden Kontionkatu 1 ja 5 purkamiseksi. Asia palautettiin uudelleen valmisteluun, koska katsottiin, että on syytä kartoittaa pakolaisten asuttamismahdollisuudet. Kohteisiin tehtiin yhteensä kaksi vuokrasopimusta SPR:n kautta. Voidaan siis todeta, että kysyntää ei ole ollut. Alueella on lisäksi ylitarjontaa vuokra-asunnoista.

Kiinteistöt ovat huonokuntoisia ja ne vaativat täydellisen peruskorjauksen, mikä ei ole kannattavaa. Kohteet ovat olleet tappiolllisia jo pitkään. Kohteisiin ei tehdä uusia vuokrasopimuksia, ja asunnot poistetaan käytöstä sitä mukaa kuin asukkaiden vuokrasopimukset päättyvät. Purkulupa-anomus on asian liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää antaa puoltavan lausunnon Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:lle kohteiden Kontionkatu 1 ja 5 purkamiseksi.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Mikalo Oy/Hannu Sormunen, Jussi Teittinen ja Tommi Kuvaja, ARA/kirjaamo

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.