Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 20.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Eron myöntäminen Matti Laitsaarelle rehtorin virasta ja viran aukijulistaminen

MliDno-2023-3451

Valmistelija

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kansalaisopiston rehtori Matti Laitsaari on 15.8.2023 saapuneella sähköpostilla irtisanoutunut Mikkelin kansalaisopiston rehtorin virasta siten, että virkasuhde päättyy 30.11.2023.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön "66 § Palvelussuhteen päättyminen” mukaan palvelussuhteen purkamisesta koeajalla, irtisanomisesta, purkamisesta ja purkautuneena pitämisestä päättää palvelussuhteeseen ottava viranomainen.

Hallintosäännön "29 § Lautakuntien ja liikelaitosten johtokuntien yleinen toimivalta” mukaan lautakunta päättää palvelualueelle kuuluvan tulosalueen esimiehen valinnasta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää myöntää kansalaisopiston rehtori Matti Laitsaarelle eron kansalaisopiston rehtorin virasta siten, että hänen virkasuhteensa Mikkelin kaupunkiin päättyy 30.11.2023.

Samalla hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää julistaa kansalaisopiston rehtorin viran auki haettavaksi 30.9.2023 lukien siten, että hakuaika päättyy 28.11.2023 klo 15.00 ja oikeuttaa sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueen hallinnon päättämään yksityiskohtaisesta hakuilmoituksesta ja ilmoituksen julkaisemisesta.

Lisäksi hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta nimeää kansalaisopiston rehtorin haastatteluryhmän valmistelemaan vaalin suorittamista sekä oikeuttaa ryhmän nimeämään haastatteluun kutsuttavat henkilöt ja arvioimaan henkilöarvioinnin tarpeellisuutta.

Päätös

Esittelijä muutti päätösehdotustaan kansalaisopiston rehtorin viran hakuajan osalta siten, että hakuaika päättyy 27.10.2023 klo 15.00. 

Puheenjohtaja totesi, että esittelijän muutettu päätösehdotus hyväksyttiin. Lisäksi todettiin, että muilta osin päätösehdotus hyväksyttiin.  

Lisäksi hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta nimesi edustajikseen haastatteluryhmään Anu Kokkosen ja Enrique Tessierin.

Tiedoksi

Rehtori Laitsaari, haastatteluryhmään valitut, henkilöstöpalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.