Kaupunkikehityslautakunta, kokous 29.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Muut asiat

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunkikehityslautakunnan seuraavat kokoukset ovat torstaina 14.9.2023 (talousarvion taustoitus) ja tiistaina 19.9.2023 (talousarvioesityksestä päättäminen). Lautakunnan kokous 12.12.2023 siirtyy pidettäväksi torstaina 14.12.2023.

Annilanrannan tonttien markkinoinnin osalta todettiin, että tontteihin on ollut paljon kiinnostusta ja niiden esittelyä varten järjestetään myös risteily.
Rantajoentien tonttien osalta on käynnissä verkkohuutokauppa.

Rakennusjärjestyksen uudistamista varten nimetty valmisteluryhmä on pitänyt jo yhden kokouksen ja työtä jatketaan syyskuussa, kun kaikki osalliset ovat palanneet lomilta. Viikolla 36 julkaistaan Kuntaliiton malli tai ohjeet rakennusjärjestysten laatimiselle ja sitä käytetään mahdollisuuksien mukaan pohjana meilläkin. Valmistelutyössä huomioidaan kaikki esitetyt toiveet. Tavoitteena on, että uusi rakennusjärjestys on käytössä heti uuden rakentamislain tullessa voimaan 1.1.2025.

Kaupungin maksaman sähkön hinta on tänä vuonna 200 euroa/megawattitunti, mutta putoaa ensi vuonna noin kolmannekseen tästä. Sähkön hankinta kilpailutetaan etukäteen ja hinta joudutaan aina kiinnittämään vuodeksi jossain edulliseksi arvioidussa vaiheessa. Kulutusta on säännöstelty mm. vähentämällä katuvalaistusta ja koristevaloja. Katuvalojen yöaikasta pimentämistä jatketaan myös ensi vuonna, mutta esim. Naisvuoren torni saa valaistuksen ja jouluvalot tulevat käyttöön joulun aikaan.

Retkisatamia ylläpidetään Pidä Saaristo Siistinä -yhdistyksen kanssa tehdyn sopimuksen avulla.

Satamaan suunnitellut wc:t ja suihku toteutetaan konttiratkaisuna matkailuinvestointeihin varatulla määrärahalla.

Lentoaseman lakkauttamista ei esitetä ensi vuoden talousarviossa. Lentoasemalla on otettu käyttöön tankkauasema, johon on saatu avustus jo muutama vuosi sitten ja työ on nyt valmistunut. Uusi tankkausasema estää mahdollisten polttoaineen ylivuotojen päätymisen vesistöön.

Saimaanportin koulun osalta Jouni Riihelä totesi, että aikataulu pitää ja kouluun varatut määrärahat näyttävät riittävän, vaikka urakoitsijalle jouduttiinkin maksamaan lisäkorvausta maaperätutkimuksissa ilmenneiden puutteiden takia.

Itäisen aluekoulun osalta selvitellään eri vaihtoehtoja. Laskeva lapsimäärä on otettava huomioon.

Lautakunnan kokouskäytäntöjen osalta puheenjohtaja totesi, että keskusteluja pyritään kaupunginhallituksen esimerkin mukaisesti käymään mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen, jolloin varsinaisia kokouksia saadaan kestoltaan lyhyemmiksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö keskustelua voitaisi käydä myös kokousten aikana.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää, että lautakunnan seuraavat kokoukset ovat torstaina 14.9.2023 (talousarvion taustoitus) ja tiistaina 19.9.2023 (talousarvioesityksestä päättäminen) ja että lautakunnan kokous 12.12.2023 siirtyy pidettäväksi torstaina 14.12.2023. Muut asiat merkitään tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin esitetty kokousaikataulun muutos ja merkittiin tiedoksi muut asiat.

Merkitään, että kaupunginhallituksen edustaja Petri Pekonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen ja vammaisneuvoston edustaja Timo Petäjämäki poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.