Kaupunkikehityslautakunta, kokous 21.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Muut asiat

Päätös

Kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä kertoi ennen kokouksen alkua järjestetyn lyhyen rantarakentamista ja monipaikkaisuutta koskevan seminaarin onnistuneen ja saaneen hyvän osanoton.

Samoin hän kertoi, että osallistuvaa budjetointia koskeva kysely on vielä auki kaupungin verkkosivuilla.

Nuijamiestenkadun ja Päiviönkadun risteyksestä ammattikorkeakoululle johtavaan kevyen liikenteen väylään on saatu ulkopuolista avustusta noin 198.000 euroa.

VR:n kanssa käydyissä keskusteluissa ei saatu lupausta, että junat pysähtyisivät Haukivuoren asemalla. Sen sijaan kokeiluna ollut aamuvuoro Mikkelistä Helsinkiin laajenee jatkossa myös maanantaista torstaihin.

Ylimääräinen kaupunkikehityslautakunnan kokous pidetään todennäköisesti tiistaina 7.3.2023, koska esitys asiointipisteen siirtoon tarvittavasta lisämäärärahasta on saatava pikaisesti valtuuston päätettäväksi. Kokous saatetaan joutua aloittamaan normaalia kellonaikaa aikaisemmin.

25.4.2023 pidettäväksi päätetty kokous joudutaan siirtämään, koska valtuustoseminaari osuu samalla illalle.

Marita Hokkanen muistutti, että Pohjoisväylän ja Kalevankankaantien risteys on huonon näkemän takia vaarallinen etenkin koululaisille.

Nuorisovaltuuston edustaja Elsi Pelkonen kertoi lukiolaisten toiveen, että Vuorikadun ja Runeberginaukion risteykseen tulisi asentaa kupolipeili parantamaan näkyvyyttä.

Jaakko Väänäsen kysymyksen johdosta Jouni Riihelä kertoi, että kaupunki ostaa sähköä sähköpörssistä niin, että hinta kiinnitetään tietylle osalle hankittavasta määrästä sellaisena aikana, kun hintatason arvioidaan oleva järkevä. Tämä hinta on sitten sitovasti voimassa kiinteänä pari vuotta. Jos pörssisähkön hinta nousee, hankinta on kaupungille edullinen. Hinnan laskiessa kaupunki puolestaan joutuu maksamaan yleistä pörssisähkön hintaa kallimpaa hintaa.

Pertti Karhunen toivoi lisää lyhyehköjä seminaareja lautakunnan toimialalta. Karhusen toisen kysymyksen johdosta Jouni Riihelä kertoi, ettei Kallioniemen huvilan vuokraamisesta ole vielä päästy sopimukseen, mutta kiinnostusta sitä kohtaan on ollut.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.