Haukivuoren aluejohtokunta, kokous 4.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Asemanranta -hankkeen tilanne

MliDno-2021-4146

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com
Eljas Pölhö, eljaspolho@me.com
Elina Vauhkonen, elina.vauhkonen@gmail.com

Kuvaus

Aluejohtokuntien strategiset hankkeet-nimitys tulee myös muuttumaan. Tässä kohtaa käsitellään asiaa strategisten hankkeiden nimellä, koska kaupunki uudistaa nimen vasta myöhemmin. Mikäli nykyinen ehdotus talousarvioksi vahvistetaan valtuustossa, niin strategisten hankkeiden budjetti vuodelle 2022 on 75.000 €, joka jaetaan aluejohtokuntien kesken heidän esittämien strategisien hankkeiden mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com

Haukivuoren aluejohtokunta esittää toimintasuunnitelmaansa pohjaten kolmea eri strategista hanketta:

  • Kyyvesi-hanke 9.500 €,
  • Koko perheen Haukivuori- hanke 9.000 €,
  • Asemanranta-hanke 9.000 €.
     

Hankesuunnitelmat esitetään kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että Jukka Ahtiainen ilmoitti olevansa esteellinen yhteisöjäävinä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

Valmistelija

Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com
Eljas Pölhö, eljaspolho@me.com
Elina Vauhkonen, elina.vauhkonen@gmail.com

Kuvaus

Aluejohtokunnan suunnittelemien toimenpiteiden kohdalla on osalla alueesta tapahtunut omistajanvaihdos, jossa osa entisestä Väyläviraston alueesta on siirtynyt Haukivuoren Lämpö Oy:n omistukseen. Pyydettäessä toimenpidelupaa kävelytielle ja rannan vesakoinnille saimme vastauksen, että suunniteltu vesakointi työkoneella on OK (alue sovittu kartalla), mutta kävelytielle ei voida myöntää lupaa alueen käyttösuunnitelman takia.

Aluejohtokunnan ja Kulttuuriklubin edustajat tutkivat tilanteen paikan päällä jo ennen Haukivuoren Lämpö Oy:n vastausta ja muistio havainnoista on toimitettu aluejohtokunnan jäsenille 5.5.2022 (Haukivuori asemanranta 20220505.pdf).

Näillä näkymin Kulttuuriklubin suunniteltu pysäköintialue Väyläviraston varastoalueelle ei toteudu eikä myöskään hevosraitiotie, koska Kulttuuriklubi jää sen suhteen "pussiin". Kulttuuriklubi pyrkii itse järjestämään väliaikaisen kulkutien rakennukselleen ja vasta sen jälkeen mietitään pysyvä ratkaisu uudelta pohjalta.

Aluejohtokunnalle ei ole ilmoitettu mikä on alueen käyttötarkoitus.

Päätösehdotus

Esittelijä

Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com

Haukivuoren aluejohtokunta päättää, että ranta-alueen vesakointi suoritetaan ennakkosuunnitelman mukaan. Kuitenkin siten, että Haukivuoren Lämpö Oy:n tontilta vesakoidaan lähinnä se alue, joka näkyy torille ja junasta käsin. Kävelytielle varattu raha siirretään alustavasti laiturin ympäristön hyväksi. Rannalla oleva vaja hävitetään Väylävirastolta saatavan suostumuksen mukaan. Poissiirron tapa sovitaan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että vajan poissiirto tehdään aluejohtokunnan talkootyönä. Jukka Ahtiaisen tekemä muistio liitetään pöytäkirjaan.

Valmistelija

  • Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com
  • Eljas Pölhö, eljaspolho@me.com
  • Elina Vauhkonen, elina.vauhkonen@gmail.com

Kuvaus

Asemanranta-hankkeen vesakointi toteutetaan Savon radan päivään mennessä. Alkuperäisessä suunnitelmassa esiteltyä kävelytien reittiä joudutaan muuttamaan alueen sisällä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Eveliina Naumanen, eveliina.naumanen@hotmail.com

Haukivuoren aluejohtokunta käyttää hankkeelle osoitettua määrärahaa suunnitellusti jalankulkuväylän tekemiseen. Reitti kulkee nyt pysäköintialueen ja kulttuuriklubin välillä, johon syntyy suora kävelytie ja ojan ylitykseen tarvittava kävelysilta portteineen.

Päätös

Haukivuoren aluejohtokunta päätti, että alueen vesakointia jatketaan matalamman kasvuston siistimisenä. Kunnostukseen käytettävää määrärahaa käytetään maksimissaan 2600 euroon asti. Kävelytien toteuttamista varten määrärahaa käytetään maksimissaan 2000 euroon asti.

 


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.