Kaupunginhallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 131 Eron myöntäminen Risto Rouhiaiselle Mikkelin Vesiliikelaitoksen johtokunnan jäsenyydestä ja puheenjohtajan tehtävästä sekä uuden jäsenen valitseminen ja puheenjohtajan nimeäminen

MliDno-2021-2461

Kuvaus

Risto Rouhiainen anoo eroa Mikkelin Vesiliikelaitoksen johtokunnan jäsenyydestä ja puheenjohtajan tehtävästä 16.3.2022 saapuneella kirjeellään:

"Arvoisat kaupunginhallituksen jäsenet 

Kaupunginhallitus on päättänyt esittää kaupunginvaltuustolle talousarvion 2021 menojen ylitysoikeuksia ja tulojen alitusoikeuksia koskien, ettei se hyväksy vesiliikelaitoksen liikeylijäämätavoitteen alitusta 739 218 euroa eikä verkosto- ja laitosinvestointien ylitystä 894 000 euroa. 

Vesilaitoksen johtokunta on vuoden 2021 tilinpäätöksen käsittelyn yhteydessä päättänyt yksimielisesti esittää vesiliikelaitoksen liikeylijäämätavoitteen alitusta 739 218 euroa ja verkosto- ja laitosinvestointien ylitystä 894 000 euroa. Esityksen perusteena on vesiliikelaitoksen vuoden 2021 tilinpäätösmateriaali, joka sisältää selvitykset poikkeamista sekä talousarviovertailun.   

Koska kyseessä on vesiliikelaitoksen johtokunnan yksimielinen esitys, jota kaupunginhallitus ei ole hyväksynyt tarjoamatta vesiliikelaitokselle tilaisuutta lisäselvitysten antamiseen, katson, että minun vesiliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajana tulee tässä tilanteessa tehdä omat johtopäätökseni ja kantaa oma vastuuni. Pyydän, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto vapauttaa minut Mikkelin vesiliikelaitoksen johtokunnan jäsenyydestä ja sen puheenjohtajuudesta.
 
Samalla kiitän nykyisiä johtokunnan jäseniä, toimivaa johtoa ja henkilökuntaa hyvästä, rakantavasta ja arvokkaasta työstä meille niin tärkeän puhtaan veden turvaamiseksi kaupunkilaisille.

Risto Rouhiainen"

Kuntalain 70 § 3 momentin mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin.  

Mikkelin Vesiliikelaitoksen johtokunnan kokoonpano toimikaudelle 2021-2025 on seuraava:

Varsinaiset jäsenet:

  1. Risto Rouhiainen,​ kauppatieteiden maisteri,​ hallintonotaari,​ PJ
  2. Paavo Puhakka,​ DI,​ eläkeläinen
  3. Nina Jussi-​Pekka,​ päiväkodin johtaja,​ VPJ
  4. Anne Puntanen,​ lähihoitaja
  5. Markku Himanen,​ tietoliikenneasentaja,​ eläkkeellä
  6. Erja Haukijärvi,​ DI,​ tradenomi
  7. Mikko Pöyry,​ rakennusalan yrittäjä
  8. Paula Pitkonen,​ projekti-​insinööri,​ henkilöstön edustaja


Henkilökohtaiset varajäsenet:

  1. Markku Kakriainen,​ maakuntaneuvos,​ insinööri
  2. Sari Hannukainen,​ controller (pk-​yritykset)
  3. Elina Häkkinen,​ toimistosihteeri,​ tradenomi
  4. Ali Tiimonen,​ vesihuoltomestari,​ ammattiyhdistysaktiivi
  5. Soile Kuitunen,​ toimitusjohtaja,​ valtiotieteiden tohtori
  6. Terttu Syrjäläinen,​ lastentarhanopettaja,​ eläkkeellä
  7. Juhani Jenu,​ yrittäjä
  8. Antti Heinonen,​ putkiasentaja,​ henkilöstön edustaja

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää Risto Rouhiaiselle hänen pyytämänsä eron Mikkelin Vesiliikelaitoksen johtokunnan jäsenyydestä ja puheenjohtajan tehtävästä sekä valitsee uuden jäsenen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se nimeää Mikkelin Vesiliikelaitoksen johtokunnalle uuden puheenjohtajan.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastestaan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Risto Rouhiaisen tilalle valitaan jäseneksi ja puheenjohtajaksi Perttu Noponen. 


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.