Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 22.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Nimeämispyyntö / Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö sr

MliDno-2022-1098

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiö on pyytänyt Mikkelin kaupungilta esityksiä ja nimeämisiä säätiön hallitukseen sekä hallintoneuvostoon.

Sodan ja rauhan keskus Muistin tukisäätiöllä on nimeämisvaliokunta, joka tekee esitykset valinnoista hallintoneuvostolle. Valiokunnan esitys tehdään 8.4.2022 pidettävässä kokouksessa. Hallintoneuvosto kokoontuu 25.4.2022. Kokouksessa säätiön hallintoneuvosto valitsee erovuoroisten jäsenten tilalle uudet jäsenet nimeämisvaliokunnan esitysten pohjalta. Mikkelin kaupungilla on sääntöjen mukaisesti oikeus nimetä myös suoraan edustajia säätiön hallintoon. 

Mikkelin kaupunkia on pyydetty nimeämään/esittämään jäseniä säätiön toimielimiin seuraavasti:

1. Pyydetään nimeämään kolme tukisäätiön hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenten kausi on kaksi vuotta ja puolet jäsenistä on erovuoroisia vuosittain. Mikkelin kaupungin esittämistä hallituksen jäsenistä 2022 erovuoroisia ovat Seija Kuikka, Tiina Kinnunen (tieteellisen neuvottelukunnan pj) ja Markku Myllykangas (Maavoimien esikunnan edustaja). Aiemman käytännön mukaisesti Mikkelin kaupungin paikoille hallitukseen on kutsuttu Muistin tieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtaja sekä edustaja Maavoimien esikunnasta. Muistin tukisäätiön hallitus kutsui tieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi kaudelle 2022–2024 FT, dosentti Ville Kivimäen. Kivimäki on ilmaissut olevansa käytettävissä myös tukisäätiön hallitukseen. Myllykankaan seuraajaksi tulee nimetä hallituksen jäsen Maavoimien esikunnasta.

2. Pyydetään nimeämään hallintoneuvoston puheenjohtaja. Mikkelin kaupungilla on oikeus nimetä säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja. Hallintoneuvoston puheenjohtajana on toiminut Paavo Lipponen, joka on ilmaissut olevansa jatkossakin käytettävissä tehtävään.

3. Pyydetään nimeämään yksi hallintoneuvoston jäsen. Mikkelin kaupungin nimeämistä hallintoneuvoston jäsenistä on erovuorossa Sari Rautiainen. Hallintoneuvoston jäsenen toimikausi on kolme vuotta, ja jäsen voidaan valita kolmeksi kaudeksi peräkkäin.

4. Pyydetään esitystä hallituksen puheenjohtajaksi. Mikkelin kaupungilla on oikeus tehdä hallitukselle esitys puheenjohtajan valinnasta. Hallituksen puheenjohtajana on toiminut Timo Halonen, joka on ilmaissut olevansa jatkossakin käytettävissä tehtävään.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto nimeää henkilöt seuraaviin tehtäviin (kohdat 1-3), sekä esittää säätiön hallitukselle puheenjohtajaa (kohta 4):

  1. kolme hallintoneuvoston jäsentä erovuoroisten tilalle
     
  2. hallintoneuvoston puheenjohtaja
     
  3. hallituksen jäsen 
     
  4. hallituksen puheenjohtaja

Päätös

Konserni- ja elinvoimajaosto nimesi

  • hallituksen jäseneksi erovuoroisten tilalle kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskosen, tieteellisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Ville Kivimäen ja Maavoimien Esikunnan esikuntapäällikkö Kim Matssonin
  • hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Paavo Lipposen
  • hallintoneuvoston jäseneksi Sari Rautiaisen.


Lisäksi konserni- ja elinvoimajaosto esitti hallituksen puheenjohtajaksi kaupunginjohtaja Timo Halosta.

Tiedoksi

Nimetyt henkilöt, Muistin tukisäätiön asiamies Pia Puntanen

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin kaupunki/Kaupunginhallitus.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua,
  • se, millaista oikaisua vaaditaan,
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-16 ja arkipyhien aattoina sekä kesä-elokuussa maanantaista perjantaihin klo 9-15.