Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 22.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Konserni- ja elinvoimajaoston lausunto kiinteistön purkuluvasta (Suonsaarentie 33)

MliDno-2022-1118

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi
  • Linda Asikainen, palvelujohtaja, linda.asikainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Savilahden Vanhaintukiyhdistys ry pyytää kaupungilta lausuntoa Suonsaarentie 33 kiinteistön purkamiseksi. Yhdistys hakee samassa yhteydessä ARA:lta purkuavustusta. (Liitteenä asiaa tarkemmin selostavat dokumentit.)

Rakennus on valmistunut 1967, jolloin siinä on ollut viisi huoneistoa. Vuonna 1992 rakennuksen sisätiloihin on tehty muutostyö, jossa asunnot jaettiin kahdeksi asunnoksi ja näin ollen rivitaloon muodostui 10 asuntoa.
Rakennukseen ei ole sen valmistumisen jälkeen tehty muita korjaustöitä kuin edellä mainittu huoneistojärjestely. 28.4. ja 24.5.2021 rakennukseen tehdyssä kuntotarkastuksessa todetaan, että julkisivut ovat huonokuntoiset sekä sen puuosissa on selkeitä merkkejä kosteusvaurioista. Rakennus tulisi uusia sisätiloista täydellisesti, mikäli sitä halutaan käyttää asumiskäyttöön. Uusintatarpeessa ovat myös julkisivun puuosat lämmöneristeineen sekä ulko-ovet ja ikkunat. Talotekniikka ja valurautainen viemärijärjestelmä ovat myös uusimisen tarpeessa. Loiva peltikate tulisi kokonaan uusia nykyvaatimusten mukaiseksi.
Rakennuksen korjausvelka on mittava, ja sen perusparannuskorjauksen kustannus muodostuisi lähelle uudisrakennuksen rakentamiskustannuksia. Rakennuksen korjaaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää antaa puoltavan lausunnon Savilahden Vanhaintukiyhdistykselle Suonsaarentie 33 kiinteistön purkamiseksi.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Reim Isännöinti/Asko Laukkanen, Savilahden Vanhaintukiyhdistys ry., ARA/kirjaamo

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.