Anttolan aluejohtokunta, kokous 30.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Oikaisupyyntö Anttolan aluejohtokunnan kokous 21.10.2021 § 53

MliDno-2020-2454

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Aluejohtokuntien strategisia hankkeita valmistellaan tammikuussa 2021 ja ne viedään heti alkuvuodesta hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan käsittelyyn. Käydään yleiskeskustelua Anttolan aluejohtokunnan strategisista hankkeista ja tulevan vuoden suunnitelmista.

Pohjustetaan myös sitä, tehdäänkö tulevana vuonna Essoten valtuustolle ja kaupungin päättäjille esitys siitä, että Essote turvaisi entisten kuntataajamien lääkäripalvelut ja varmistaisi määrärahat tähän tarkoitukseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

Teresa R. Gestranius, Anttolan aluejohtokunnan puheenjohtaja, anttolan.ajk@gmail.com

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi ja Anttolan aluejohtokunta pohjusti vuoden 2021 toimintasuunnitelmaa ja strategisia hankkeita ja toivoo Anttolan asukkailta ehdotuksia toiminnan ja hankkeiden sisällöiksi.

Valmistelija

Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Aluejohtokuntien strategisia hankkeita valmisteltiin joulukuussa 2020 (15.12.2020 § 101) Anttolan aluejohtokunnassa. Tammikuussa 2021 ehdotukset vietiin aluejohtokuntien puheenjohtajien kokoukseen käsiteltäviksi ehdotusten pohjalta. 

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta hyväksyi 20.1.2021 kokouksessaan Anttolan vuoden 2021 strategisiksi hankkeiksi:

  • Lotjasaaren polku 
  • Satamapuisto/leikkipuisto
  • Valaistus 
     

Hankkeiden rahoitukseen on varattu yhteensä 14.000 euroa.

Anttolassa on käynnissä parhaillaan kaavoitusvisiointityö. Kaavoitusvisioinnissa on tarkasteltu niin satama-aluetta kuin valaistusta. Tavoitteena on visioinnin pohjalta saada toteutettua joitakin pieniä toimenpiteitä.

Teresa Gestranius sekä Sirpa Kauppi ovat osallistuneet kaavoitusvisioinnin ohjausryhmään. Tämän työskentelyn tiimoilta on käyty alustavaa keskustelua Mikkelin kaupunginpuutarhurin kanssa satama-alueen kehittämisestä, joka kytkeytyy kaavoitusvisiointiin. Alustavissa keskusteluissa on puhuttu, että tämän osalta työt aloitetaan vuoden 2021 aikana. Leikkipuiston osalta on keskusteltu kaupunginpuutarhurin kanssa, että kysellään leikkipuiston käyttäjien toiveita.

Kaavoitusvisioinnin on tarkoitus valmistua vuoden 2021 aikana. Kaavoitusvisioinnin toteuttajana on Ramboll.

Päätösehdotus

Esittelijä

Teresa R. Gestranius, Anttolan aluejohtokunnan puheenjohtaja, anttolan.ajk@gmail.com

Anttolan aluejohtokunta päättää käyttää strategisten hankkeiden rahaa satamapuiston kehittämiseen 3500,00 euroa. Lisäksi tähän kohteeseen käytetään aluejohtokunnan perusbudjetista 6.500 euroa. 

Lisäksi aluejohtokunta päättää, että Lotjasaaren polun toteutus jätetään seuraavan aluejohtokunnan tehtäväksi, ellei asiaa pystytä edistämään kesän aikana. Hanketta ehdotetaan kaupungin työllisyyspalveluiden hoidettavaksi.

Aluejohtokunta päättää, että valaistukseen käytetään strategisten hankkeiden rahaa 9.000 euroa ja lisäksi kohteelle varataan perusbudjetista 1.000 euroa. Hankkeen toteuttajaa selvitetään kesän aikana.

Aluejohtokunta päättää lisäksi, että sovitut summat siirretään heti (perusbudjetista sekä strategisista hankerahoista) niille kaupungin tahoille, jotka tulevat toimimaan toteuttajina/tekemään tarvittavat hankinnat. Tämä tullaan selvittämään tarkemmin kevään 2021 aikana.

Päätös

Anttolan aluejohtokunta hyväksyi esityksen muilta osin, mutta esityksen viimeisessä kappaleessa mainitusta varojen siirrosta luovutaan, koska sellainen ei ole tarpeen. Hankinnat voidaan tiliöidä normaalisti aluejohtokunnan menoiksi.

Lisäksi aluejohtokunta päätti, että hankkeiden käytännön toteutuksesta voidaan tarvittaessa päättää sähköpostin välityksellä ilman erillistä aluejohtokunnan kokousta.

Valmistelija

Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Anttolan aluejohtokunta käsitteli alustavasti 15.12.2020 §101 kokouksessaan vuoden 2021 toimintasuunnitelmaa. Koska aluejohtokunta ei ole kokoustanut kevään 2020 aikana, niin vuoden 2021 toimintasuunnitelmaa ei ole voitu hyväksyä kokouksessa.

Koska valtuustokausi päättyy ja syksyllä astuu uusi aluejohtokunta, tuodaan nykyisen aluejohtokunnan toimintasuunnitelma sekä katsaus vuodesta 2020 tällaisenaan tiedoksi. Toimintasuunnitelma liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Teresa R. Gestranius, Anttolan aluejohtokunnan puheenjohtaja, anttolan.ajk@gmail.com

Hyväksytään.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
Nina Parkkinen, nina.parkkinen@pp.inet.fi

Kuvaus

Anttolan aluejohtokunta on käynyt sähköpostikeskustelua toukokuussa 2021 puheenjohtaja Teresa Gestraniuksen johdolla Anttolan sataman leikkipuiston peruskorjaukseen liittyvistä asioista. Aluejohtokunnan jäseniltä on kysytty mm. mielipiteitä hankittavista leikkivälineistä. Korjauksen rahoituksesta ja Anttolan aluejohtokunnan osuudesta korjaushankkeeseen ei ole sovittu sähköpostikeskusteluissa.

Aluejohtokunnan kokouksessa 22.6.2021 § 31 Tiedoksi-asioissa on leikkipuiston korjaus esillä seuraavasti:

Saatetaan aluejohtokunnalle tiedoksi seuraavat asiat:

Aluejohtokunnan puheenjohtaja on keväällä 2021 neuvotellut kaupunginpuutarhuri Marko Vuorisen kanssa sataman leikkipuiston uudistamisesta. Leikkipuiston uudistaminen etenee niin, että rakennustyöt alkavat syksyllä 2021. Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue käyttää hankkeeseen 50.000 euroa. Lisäksi puistoon käytetään aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti aluejohtokunnan perusbudjetista sekä strategisesta hankerahasta yhteensä 20.000 euroa.

Anttolan aluejohtokunnan puheenjohtaja Taina Harmoinen (syyskuusta 2021 lähtien) on syyskuussa neuvotellut kaupunginpuutarhuri Marko Vuorisen kanssa Anttolan aluejohtokunnan avustussummasta leikkipuiston rakentamiseen, kun päätös on 10 000 euroa ja toisessa kohdassa on esillä 20 000 euroa. Marko Vuorinen kertoi leikkipuiston korjaus- ja laitesuunnitelman tehdyn siten, että Anttolan aluejohtokunnalta tulee 20 000 euroa leikkipuiston korjaamiseen. Avustussumman pienentäminen strategisten hankkeiden (§ 8 Aluejohtokuntien strategiset hankkeet vuonna 2021/Anttolan aluejohtokunta, 6.5.2021) päätöksen mukaiseen 10 000 euroon ei ole enää oikein mahdollista, sillä leikkipuiston korjaus on suunniteltu, kilpailutettu ja välineet tilattu.

Anttolan aluejohtokunnan tulee muuttaa strategiahankkeidensa rahoitusta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Anttolan aluejohtokunta muuttaa strategisten hankkeiden rahankäyttösuunnitelmaa siten, että sataman leikkipuiston peruskorjaukseen ja laiteinvestointeihin käytetään strategiarahaa 14 000 euroa ja aluejohtokunnan perusbudjetista 6 000 euroa. Todetaan, että vuonna 2021 toteutettiin strategisista hankkeista leikkipuiston korjaus. Toteuttamatta jäävät valaistuksen kehittäminen ja Lotjasaaren polku.

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun aikana esittelijä muutti esityksensä seuraavaan muotoon: Anttolan aluejohtokunta muuttaa vuoden 2021 strategisten hankkeiden rahankäyttösuunnitelmaa siten, että satamapuiston korjaushankkeeseen käytetään strategiarahaa 14 000 euroa ja aluejohtokunnan perusbudjetista 6 000 euroa. Korjaushanke sisältää Anttolan aluejohtokunnan strategisista hankkeista leikkipuiston /satamapuiston peruskorjauksen sekä valaistuksen kehittämistä satamapuiston osalta. Lotjasaaren polun toteuttamista selvitellään vuoden 2022 strategisten hankkeiden yhteydessä, samoin Anttolan merkittävien kohteiden valaistuksen parantamisen mahdollisuuksia. 

Esittelijän muutettu esitys hyväksyttiin.

Merkitään tiedoksi, että käsittelyssä oli oheismateriaalina Teresa Gestraniuksen lähettämä kirjelmä.

Valmistelija

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
  • Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
  • Nina Parkkinen, nina.parkkinen@pp.inet.fi

Kuvaus

Anttolan aluejohtokunnan kokouksen 21.10.2021 § 53 esittelytekstiin ja päätökseen on jätetty oikaisupyyntö. Pyyntö on tullut säädetyssä ajassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Päätösesitys esitetään kokouksessa.

Päätös

Oikaisupyynnön kohteena oleva päätös on koskenut aiemman lautakunnan päätöksen täytäntöönpanoa, joten muutoksenhakuoikeutta siitä ei ole. Tarvetta päätöksen asiasisällön muuttamiseen ei ole. 

Anttolan aluejohtokunta muuttaa 21.10.2021 päätöksen esittelytekstiä seuraavasti (muutetut kohdat kursivoitu):

Anttolan aikaisempi aluejohtokunta on käynyt sähköpostikeskustelua toukokuussa 2021 silloisen puheenjohtajan johdolla Anttolan sataman leikkipuiston peruskorjaukseen liittyvistä asioista. Aluejohtokunnan jäseniltä on kysytty mm. mielipiteitä hankittavista leikkivälineistä. Korjauksen rahoituksesta ja Anttolan aluejohtokunnan osuudesta korjaushankkeen kustannuksiin oli sovittu aiemmassa kokouksessa. Sähköpostikeskusteluissa ei ole sovittu käyttökohteiden ja määrärahan jakautumisen muuttamisesta.

--------

Anttolan aluejohtokunnan puheenjohtaja Taina Harmoinen (syyskuusta 2021 lähtien) on syyskuussa neuvotellut kaupunginpuutarhuri Marko Vuorisen kanssa Anttolan aluejohtokunnan avustussummasta leikkipuiston rakentamiseen, kun päätös on ollut, että leikkipuistoon käytetään 10 000 euroa ja valaistukseen samoin 10 000 euroa. Marko Vuorinen kertoi leikkipuiston korjaus- ja laitesuunnitelman tehdyn siten, että Anttolan aluejohtokunnalta tulee 20 000 euroa leikkipuiston korjaamiseen. Avustussumman pienentäminen strategisten hankkeiden (§ 8 Aluejohtokuntien strategiset hankkeet vuonna 2021/Anttolan aluejohtokunta, 6.5.2021) päätöksen mukaiseen 10 000 euroon ei ole enää oikein mahdollista, sillä leikkipuiston korjaus on suunniteltu, kilpailutettu ja välineet tilattu. Todetaan, että pääosa määrärahasta on käytetty leikkipuistoon ja osa puiston ja sataman valaistukseen, mutta määrärahan jakautuminen ei vastaa aiempaa aluejohtokunnan päätöstä.

Tiedoksi

Oikaisupyynnön tekijä

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.