Anttolan aluejohtokunta, kokous 22.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Anttolan info-tv:n jatkosta päättäminen/kesäkuu 2021

MliDno-2018-914

Valmistelija

  • Matti Laitsaari, rehtori, Matti.Laitsaari@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Anttolassa on ollut käytössä info-tv ja tämä on ollut sijoitettuna paikalliseen Saleen. Aiemmin info-tv:n toiminnasta on vastannut MarskiData. Nyt Mikkelin kaupunki on kilpailuttanut digitaalisen info-tv:n toimittajat (ylläpitäjät) ja infonäytöistä vastaa OfficePro Mikkeli.

Muutoksen johdosta entinen info-tv ei ole ollut enää käytössä.

Jos info-tv otetaan uudelleen käyttöön, tulee varmistaa, että näyttö on soveltuva sijoitettavaan tilaan.

OfficePro toteuttaa siirron. Lisenssi maksaa 20€/kk ja nk. soitin näytön taakse vuokrattuna on 15€/kk. Lisäksi info-tv tarvitsee 4G-nettiyhteyden. Info-tv -käyttöjärjestelmä on IDIT-ohjelma ja ohjelman käyttöön saa tarvittaessa koulutusta.

Info-tv:n sijoitusvaihtoehdoksi on esitetty Kylätaloa ja tämän ikkunaa. Asiasta on alustavasti keskusteltu Kylätaloa ylläpitävän Anttolan Asukasyhdistyksen kanssa. Jos info-tv:n käyttöä jatketaan ja jos info-tv siirretään Kylätalolle, tulee näyttö uudistaa sellaiseksi, että se soveltuu ulkokäyttöön. Tällaiset näytöt maksavat 1500-2000 euroa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Teresa R. Gestranius, Anttolan aluejohtokunnan puheenjohtaja, anttolan.ajk@gmail.com

Anttolan aluejohtokunta päättää hankkia suuremman info-tv:n ja sijoittaa sen Kylätalon ikkunaan. Nettiyhteys, tv sekä ohjelmisto saavat maksaa max. 2500 euroa. Info-tv:tä käytetään samoin ehdoin kuin aiemmin, mutta nyt laitetaan yhdeksi sivuksi Anttolan palvelutarjoajista listaus.

Päätös

Asiasta käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja muutti esitystään siihen muotoon, että asia jätetään uuden aluejohtokunnan ratkaistavaksi. Muutettu esitys hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.