Kasvatus- ja opetuslautakunta, kokous 1.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Mikkelin lukion järjestyssäännöt ja kurinpitosuunnitelma

MliDno-2024-384

Valmistelija

  • Marja Ukkonen, Mikkelin lukion rehtori, marja.ukkonen@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Lukiolain mukaan jokaisella opiskelijalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Koulutuksen järjestäjän tulee hyväksyä järjestyssäännöt tai antaa muut oppilaitoksessa sovellettavat järjestysmääräykset, joilla edistetään sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä oppilaitosyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Koulutuksen järjestäjän tulee myös laatia ja ohjeistaa suunnitelma kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista. Tässä suunnitelmassa määriteltyjä toimenpiteitä sovelletaan lukionopiskelijoihin rike- ja häiriötilanteissa, joita ei saada sovittua muuten tai jotka vaativat hallinnollisia toimia. Suunnitelman tarkoituksena on lisäksi taata toimintatapojen yhdenmukaisuus ja opiskelijoiden yhdenvertainen kohtelu rike- ja häiriötilanteissa.

Mikkelin lukion järjestyssäännöt on päivitetty ja suunnitelma kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelyistä on laadittu syksyllä 2023. Järjestysmääräyksiä ja kurinpitosuunnitelmaa laadittaessa on kuultu Mikkelin lukion opiskelijoita, henkilökuntaa sekä huoltajien ja sidosryhmien edustajia. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy Mikkelin lukion järjestyssäännöt ja suunnitelman kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelyistä käyttöönotettaviksi 1.2.2024 alkaen.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Mikkelin lukion apulaisrehtori

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.