Kaupunginhallitus, kokous 18.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 395 Ruoka- ja puhtauspalvelujen palvelujohtajan virkavaalin vahvistaminen

MliDno-2023-3940

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginhallitus päätti kokouksessan 18.9.2023 § 289  julistaa ruoka- ja puhtauspalvelut yksikön palvelusjohtajan viran auki haettavaksi 25.9.2023 lukien siten, että hakuaika päättyy 20.10.2023 klo 15.00. Lisäksi kaupunginhallitus nimesi haastetteluryhmään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskosen, 1. varapuheenjohtaja Jarno Strengellin, hallituksen jäset Pirkko Valtolan ja Jani Sension, vt. palvelujohtaja Anne Kalinin ja hallintojohtaja Ari Liikasen. 

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä perehtyneisyys ruoka- ja puhtauspalveluihin. Lisäksi hakuilmoituksen todettiin, että palvelujohtaja vastaa ruoka- ja puhtauspalvelut -yksikön esimiehenä ruoka- ja puhtauspalveluiden toiminnasta ja sen kehittämisestä sekä taloudesta. Edelleen hakuilmoituksen mukaan tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää esimieskokemusta.

Määräaikaan mennessä saapui 15 hakemusta. Yksi hakija perui hakemuksen myöhemmin. Haastatteluryhmä, jonka työskentelyyn Pirjo Siiskonen oli estynyt osallistumasta, kutsui haastateltaviksi neljä hakijaa. 

Haastatteluryhmä katsoi, että hakijoiden koulutuksen, työkokemusvertailun ja tehtyjen haastattelujen sekä kokonaisvertailun perusteella palvelujohtajan virkaan tulisi valita Mari Takkinen. Haastatteluryhmä arvioi, että Mari Takkisen laaja ja monipuolinen työkokemus erityisesti ruoka- ja puhtauspalveluisssa, esimiestyökokemus sekä haastattelussa saatu vahvistus hänen soveltuvuudestaan parhaiten vastaa hakuilmoituksessa esitettyjä vaatimuksia. 

Päätösehdotus

Esittelijä

Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää valita hakijoiden koulutuksen, työkokemusvertailun ja tehtyjen haastattelujen sekä kokonaisvertailun perusteella palvelujohtajan virkaan Mari Takkisen. Perusteena valinnalle on Takkisen laaja ja monipuolinen työkokemus erityisesti ruoka- ja puhtauspalveluisssa, esimiestyökokemus sekä haastattelussa saatu vahvistus hänen soveltuvuudesta ko. virkaan. 

Vaali on ehdollinen ja valittavan henkilön tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan viimeistään 14.12.2023 mennessä. Lisäksi noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Palkasta päätetään vaalin vahvistamisen yhteydessä.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 20.11.2023 § 362 ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtajan virkaan Mari Takkisen 

Kaupunginhallituksen päätökseen sisältyy myös maininta, että palkasta päätetään vaalin vahvistamisen yhteydessä. Mari Takkinen on toimittanut vaaditun lääkärintodistuksen ja ilmoittanut ottavansa viran vastaan 2.1.2024.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Koska Mari Takkinen on esittänyt kaupunginhallituksen edellyttämän lääkärintodistuksen terveydentilastaan, niin palvelujohtajan vaali voidaan vahvistaa. Mari Takkinen ottaa viran vastaan 2.1.2024. Lisäksi noudatetaan virantoimituksen aloittamisesta kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Palvelujohtajan tehtäväkohtaiseksi palkaksi määritellään 4305,76 euroa/kk. Lisäksi Mari Takkiselle maksetaan 350 euroa/kk rekrytointilisää. Rekrytointilisä kuitenkin vähenee, jos tehtäväkohtaista palkkaa nostetaan tai henkilö saa henkilökohtaisen lisän. Yleiskorotukset eivät vaikuta erillislisään.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Laura Hämäläinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana. 

Tiedoksi

Virkaan valittu, henkilöstöpalvelut, Meidän IT ja talous/palkanlaskenta

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.