Kaupunginhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 351 Sisäisen tarkastuksen raportointi 2023

MliDno-2023-3324

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. talousjohtaja, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Sisäisen tarkastuksen tavoitteena on tuottaa lisäarvoa organisaatiolle kehittämällä organisaation toimintaa. Jokaisen valitun tarkastuskohteen osalta laadittu arviointi kehittämistoimenpidesuosituksineen tukee Mikkelin kaupunkia toiminnan sisäisessä kehittämisessä. Lisäksi sisäinen tarkastus tuottaa johdon ja hallituksen avuksi tietoa prosesseista ja toimintamalleista sekä niihin liittyvistä kehitysmahdollisuuksista ja riskeistä.

Mikkelin kaupungin sisäisen tarkastuksen toimintaohjeen (KH 10.2.2020 § 52) mukaisesti sisäinen tarkastus toteutetaan ostopalveluna. Sisäisen tarkastuksen palveluita Mikkelin kaupungille toteuttaa KPMG sopimuskaudella 15.5.2021-14.5.2023.

KPMG on suorittanut vuoden 2023 aikana sisäisen tarkastuksen kaupunginhallituksen (27.3.2023 § 119) hyväksymän tarkastussuunnitelman mukaisesti. Tarkastussuunnitelma vuodelle 2023 sisälsi yhden tarkastuskohteen. KPMG on laatinut sisäisestä tarkastuksesta raporttiluonnoksen, joka esitellään ja luovutetaan KPMG:n toimesta kaupunginhallitukselle 20.11.2023. Raporttiluonnos sisältää tarkastuksen yhteydessä esille tulleet merkittävimmät havainnot ja niiden johdosta suositellut kehittämistoimenpiteet, joiden toteuttamiselle on asetettu vastuutahot ja tavoiteaikataulu. Raporttiin huomioidaan mahdolliset kaupunginhallituksen käsittelyssä linjattavat täydennykset.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus merkitsee sisäisen tarkastuksen raportin tiedoksi ja edellyttää, että raportissa esitetyt toimenpidesuunnitelmat viedään täytäntöön esitettyjen aikataulujen mukaisesti.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään, että KPMG:n asiantuntijat Pinja Huuskonen ja Harri Leppiniemi selostivat asiaa kaupunginhallitukselle ja olivat läsnä kokouksessa tämän ajan.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.