Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 82 Lausuntopyyntö, pitkä korkotuki, Perusparannus, varaushakemus, Laurinkatu 5-7 - Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

MliDno-2023-3692

Valmistelija

  • Linda Asikainen, palvelujohtaja, linda.asikainen@mikkeli.fi
  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) pyytää Mikkelin kaupungilta lausuntoa Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:n perusparannushankkeeseen liittyen. Yhtiö on hakenut ARA:lta pitkää korkotukilainaa, investointiavustusta ja energiavustusta kohteen Laurinkatu 5-7 perusparannusta varten. Talot A, B ja C ovat 2. kerroksisia ja ne toimivat opiskelija-asuntoina. Niihin on suunnitteilla perusparannusluonteinen muutostyö, jossa pääosa isoista asunnoista jaetaan pienemmiksi huoneistoiksi. Tässä yhteydessä asennetaan huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihto, jonka lisäksi ikkunat ja ovet uusitaan. Taloissa A ja B jatketaan nykyistä luhtikäytävää molemmista päistä. Taloon C rakennetaan lisää irtaimistovarastotilaa. Lisäksi jäte- ja varastokatos puretaan, ja ne korvataan tehdasvalmisteisilla jäteastiasuojilla. Piha-alueen järjestelyjä muutetaan, ja piha-alueelle rakennetaan uusia autopaikkoja. Kustannusarvio on noin 2,1 M€.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää antaa puoltavan lausunnon Mikkelin opiskelija-asunnot Oy:lle kohteen Laurinkatu 5-7 perusparannushankkeeseen liittyen.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että Jani Sensio ilmoitti olevansa esteellinen (osallisuus yhtiön kautta) ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin.

Tiedoksi

ARA/kirjaamo, MOAS Oy/Tommi Kuvaja

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.