Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Purkulupa Kyyhkyläntie 2, Kyyhkylän Asuntolat Oy

MliDno-2023-3742

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kuvaus

Kyyhkylän Asuntolat Oy anoo Mikkelin kaupungilta purkulupaa rakennuksiin, jotka sijaitsevat osoitteessa Kyyhkyläntie 2, 50700 Mikkeli. Mikkelin kaupunki omistaa yhtiöstä 49,20 % ja Kyyhkylä Säätiö 50,80%.

Rakennusten valmistumisvuosi on 1975. Perusteluna purkuluvalle on vuokrasopimuksen päättyminen 25.5.2025 sekä kiinteistöjen peruskunnon vaatimat massiiviset korjausremontit. Purkulupa koskettaa kolmea rivitaloa ja huoltorakennusta. Rakennusten pinta-ala on yhteensä 1268,5 m2. Kiinteistössä on erikokoisia huoneistoja yhteensä 22 kappaletta. Rakennukset ovat jo lähes 50 vuotta vanhoja, ja alun perin ne on rakennettu Kyyhkylän henkilökunnan asunnoiksi aravarahoitteisesti.
Kiinteistöjen vuokrausaste on vähitellen hiipunut, ja varsinaisen asuntoloiden käyttötarkoitus on muuttunut. Rakennukset vaatisivat mittavia peruskorjauksia, eikä se ole enää kannattavaa tai taloudellisesti mahdollista. Asuntojen vuokrasopimukset on irtisanottu päättyväksi 31.10.2023. Asuntojen tyhjennyttyä yhtiön rahatilanne tulee olemaan entistä heikompi. Ennusteen mukaan yhtiön omat varat eivät tule riittämään kiinteistöjen purkamiseen kokonaisuudessaan. Avustuksia purkamiskustannuksiin voidaan anoa vasta purkuluvan saamisen jälkeen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto päättää antaa puoltavan lausunnon Kyyhkylän Asuntolat Oy:lle kohteen Kyyhkyläntie 2 purkamiseksi.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kyyhkylän Asuntolat Oy/Riitta Smolander, ARA/kirjaamo

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.