Kaupunkikehityslautakunta, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Mikkelin kaupungin päällystys- ja kivityöt

MliDno-2022-6209

Valmistelija

  • Sari Hämäläinen, kehitysinsinööri, Sari.M.Hamalainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Infra- ja viheraluepalvelut -yksikössä kilpailutetaan Mikkelin kaupungin päällystys- ja kivityöt vuonna 2023 sekä mahdolliset optiot vuosille 2024 ja 2025. Kilpailutuksen valmistelussa on ollut mukana Mikkelin kaupungin hankintapalvelut -yksikkö. Kyseessä on avoin kilpailutus, joka on ilmoitettu HILMA-ilmoituskanavassa ja hankkeesta on pidetty markkinavuoropuhelu kilpailutukseen mahdollisesti osallistuvien tahojen kanssa. Osallistujilta on pyydetty ja saatu palautetta, joka on huomioitu tarjouspyynnön valmistelussa. Kilpailutuksesta on tehty hankinnan yritysvaikutusten arviointi sekä hankinnan erityispiirteiden tunnistaminen, ko. asiakirjat ovat hankintakansiossa.

Tarjouspyyntö koskee kaupungin asfalttikohteiden urakointia pääsääntöisesti keskeisellä kaupunkialueella, mutta myös Anttolassa, Haukivuorella, Otavassa, Ristiinassa ja Suomenniemellä. Tämän järjestelyn piiriin kuuluvia kohteita ei ole vielä nimetty, vaan kohteet selviävät sopimuskauden kuluessa. Urakkaan kuuluvat asfaltointi-, pohja- ja jyrsintätyöt sekä päällystystöihin kiinteästi ja ajallisesti liittyvät maarakennus-, reunakivi- ja kiveystyöt sekä katualueen katuvihreän työt.

Tarjouspyynnön perusteella valitaan yksi urakoitsija. Mikkelin kaupungin muut yksiköt ja kaupunkikonserniyhtiöt voivat hyödyntää järjestelyä.

Hankinnan sopimuskausi on lainvoimaisesta hankintapäätöksestä vuoden 2023 loppuun saakka. Asfalttitöiden suoritusaika on 2.5.2023 – 31.10.2023. Lisäksi varataan mahdollisuus kahteen vuoden optioon 2024 -2025.

Hankinnan arvioitu kokonaiskustannus huomioiden optiokaudet on 2,4 milj. euroa.

Tarjouspyyntöluonnos on toimitettu esityslistan mukana oheismateriaalina. Hankintasopimuksen ehdot on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnössä.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön 45 §:n mukaisesti kaupunkikehityslautakunta voi siirtää hankintapäätöksen tekemisen alaiselleen viranhaltijalle. Toimivallan osalta on huomioitava kaupungin hankintasäännön ja sen liitteen mukaiset toimivaltarajat.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyy tarjouspyyntöasiakirjat Mikkelin kaupungin päällystys- ja kivityöt vuonna 2023 sekä mahdolliset optiovuodet 2024 ja 2025 julkaistavaksi tarjouspyyntöluonnoksen mukaisilla periaatteilla.

Lisäksi kaupunkikehityslautakunta valtuuttaa kaupunkikehitysjohtajan tekemään tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja teknisiä korjauksia asiakirjoihin ennen kilpailutuksen julkaisemista sekä päättämään hankinnoista ja allekirjoittamaan sopimuksen toimittajan kanssa kaupungin hankintasäännön ja sen liitteen toimivaltarajojen mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

infra- ja viheraluepalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.