Kaupunkikehityslautakunta, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Ristiinan ja Suomenniemen kiinteistön- ja alueidenhoidon tarjouspyyntö 2023

MliDno-2018-1417

Valmistelija

  • Jarkko Hyttinen, kiinteistöjohtaja, jarkko.hyttinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Talonrakennuspalvelut on valmistellut tarjouspyyntöä Ristiinan ja Suomenniemen kiinteistöjen kiinteistönhoidon ja kiinteistöjen ulkoalueidenhoidon kilpailuttamisesta ajalle 1.10.2023 – 30.9.2027 + 2 optiovuotta. Hankinnan kokonaisarvo on nykyisellä kiinteistökannalla optiovuodet mukaan luettuna noin 0,7 M€. Hyvinvointialueen käytössä olevien kiinteistöjen osalta omistus voi muuttua tulevana sopimuskautena. Tämä huomioidaan kilpailutuksessa kysymällä kiinteistökohtaiset erillishinnat ja käyttämällä yksittäisten kohteiden osalta 6 kuukauden irtisanomisaikaa.

Kiinteistönhoito ja ulkoalueidenhoito on tarkoituksenmukaista kilpailuttaa yhtenä kokonaisuutena, kun alueella ei ole paljon muita kiinteistöjä. Näin samat kiinteistönhoitohenkilöt voivat toimia alueella tehokkaasti ilman turhia siirtymiä.

Tarjousten valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous. Kyseessä on hinta-laatukilpailutus, jossa hinnalle on asetettu 90 % painoarvo ja laadulle 10 % painoarvo. Laatupisteitä on mahdollista saada asetetut vähimmäisvaatimukset ylittävältä osalta. Laadun toteutumista seurataan mm. auditoinneilla ja sähköisellä huoltokirjalla sekä ohjataan sanktiojärjestelmällä.

Hankinnasta on tehty hankinnan erityispiirteiden tunnistaminen, yritysvaikutusten arviointi sekä alue- ja kokonaistaloudellisen merkityksen arviointi. Lisäksi aiheesta on järjestetty markkinavuoropuhelu 24.2.2022 kaikille tarjouspyynnön valmistelusta kiinnostuneille. Tarjouspyyntö on tarkoitus julkaista helmikuussa 2023. Näin kilpailutuksen voittaneelle toimijalle jää riittävä aikaa valmistautua ennen sopimuskautta ja vastaavasti nykyinen toimija ehtii tehdä tarvittavat toiminnan supistamiset.

Tarjouspyyntöaineisto on toimitettu esityslistan mukana oheismateriaalina oleellisilta osiltaan. Hankintasopimuksen ehdot on kuvattu tarkemmin em. asiakirjoissa. Aineisto on julkinen vasta, kun se on julkaistu julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa. Ennen tarjouspyynnön julkaisua aineistoon tutustuneet tahot eivät voi osallistua kilpailutukseen tarjoajien tasapuolisen kohtelun takaamiseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyy kilpailutuksen tarjouspyyntöaineiston.

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen.

Tiedoksi

Talonrakennuspalvelut/Jani Koikkalainen

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.