Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 11.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Työvoima- ja yrityspalveluneuvottelukunnan nimeäminen toimikaudeksi 2022–2024

MliDno-2021-4677

Valmistelija

  • Janne Skott, vs. taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi
  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Laki julkisesta työvoima-ja yrityspalvelusta (2012/916) toteaa (12 luku 1§), että työ- ja elinkeinotoimistojen, työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskuksen ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tulee olla yhteistyössä muiden viranomaisten, työelämän järjestöjen ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tukea julkisen työvoima- ja yrityspalvelun toimeenpanoa, suunnittelua ja kehittämistä. Yhteistyötä varten työ- ja elinkeinotoimiston yhteydessä toimii työvoima- ja yrityspalveluneuvottelukunta (TY-neuvottelukunta). Työ- ja elinkeinotoimisto asettaa TY-neuvottelukunnan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Etelä-Savossa jatkaa yksi TY-neuvottelukunta.

Neuvottelukunnan jäsenenä on työ- ja elinkeinotoimiston johtaja. Valtioneuvoston asetuksen julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 2012/1073 mukaan Etelä-Savon TE-toimisto nimittää neuvottelukuntaan enintään yhdeksän muuta jäsentä ja kullekin heistä henkilökohtaisen varajäsenen. Kuusi jäsentä, joista puolet edustaa työnantajia ja yrittäjiä ja puolet työntekijöitä, sekä heidän varajäsenensä nimitetään keskeisten työelämän järjestöjen esityksestä. Yksi jäsen ja hänen varajäsenensä nimitetään alueen kuntien esityksestä. Lisäksi työ- ja elinkeinotoimisto voi nimittää neuvottelukuntaan enintään kaksi alueen muita keskeisiä toimijoita edustavaa jäsentä ja heidän varajäsenensä. Etelä-Savon TE-toimisto nimittää yhden edustajan oppilaitosten esityksistä.

Etelä-Savon TE-toimisto pyytää esityksiä alueensa keskeisiltä työelämän järjestöiltä sekä alueen kunnilta nimettävistä jäsenistä ja varajäsenistä.

Esitys nimettävistä jäsenistä ja varajäsenistä pyydetään toimittamaan Etelä-Savon TE-toimistolle viimeistään ma 31.1.2022 klo 16.15.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto esittää Etelä-Savon TE-toimistolle, että työvoima- ja yrityspalveluneuvottelukunnan jäseneksi nimetään Pekka Patama ja varajäseneksi Niina Koponen.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

nimettäväksi esitetyt henkilöt, Etelä-Savon TE-toimiston kirjaamo

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.