Kaupunginhallitus, kokous 23.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 332 Edustajien nimeäminen YT-neuvottelukuntaan

MliDno-2021-2482

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi
  • Maria Närhinen, henkilöstöjohtaja, Maria.Narhinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginhallitus on toukokuussa 2021 § 232 käsitellyt valtuustoaloitetta ”Pääluottamusmiehet kahteen kaupunginhallituksen kokoukseen vuodessa”. Valtuustoaloitteen käsittelyn yhteydessä linjattiin, että seuraavaan YT-neuvottelukuntaan työnantajan edustajiksi valitaan johtavia viranhaltijoita. Yt-neuvottelukunnan puheenjohtajana on toiminut kaupunginjohtaja, esittelijänä henkilöstöjohtaja ja asiantuntijajäseninä ovat olleet työsuojelupäällikkö ja HR-päällikkö. Lisäksi on ollut kolme muuta työnantajan edustajaa varsinaisina jäseninä.

Koska Mikkelin kaupungilla on yhdistetty yhteistoimintaelin ja työsuojelutoimikunta, paikkajaossa on huomioitava mitä Laissa työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta, 5. luku Työsuojelun yhteistoiminta työpaikalla 38 §, määrätään. Pykälän mukaan, jollei työsuojelutoimikunnan jäsenmäärästä ja eri osapuolten edustuksesta muuta sovita, toimikunnan jäsenmäärä on neljä, kahdeksan tai kaksitoista sen mukaan kuin työpaikan laatu, laajuus ja muut olosuhteet edellyttävät. Jäsenistä neljännes edustaa työnantajaa sekä puolet sitä työntekijöiden tai toimihenkilöasemassa olevien työntekijöiden ryhmää, joka on näistä suurempi ja neljännes sitä ryhmää, joka on näistä pienempi.

Mikkelin kaupungin yhdistetyn yt-neuvottelukunnan osalta on sovittu seuraavaa: Jäseninä on kuusi (6) pääluottamusmiestä ja kolme (3) työsuojeluvaltuutettua eli henkilöstön edustajia on yhteensä yhdeksän (9). Työnantajan edustajia ovat kaupunginjohtaja, henkilöstöjohtaja, ja kolme muuta eli yhteensä viisi (5) jäsentä, jolloin Yt-neuvottelukunnan jäsenmäärä on 14. Lisäksi on sovittu, että kokouksiin osallistuvat asiantuntijoina työsuojelupäällikkö ja HR-päällikkö.

Kaupungin johtoryhmä on kokouksessaan 9.8.2021 käsitellyt asiaa ja päättänyt esittää, että uudessa YT-neuvottelukunnassa työnantajan edustajina olisivat edellä mainittujen lisäksi hallintojohtaja, kaupunkikehitysjohtaja ja sivistysjohtaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, kaupunginjohtaja, timo.halonen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä työnantajan edustajat YT-neuvottelukuntaan edellä esitetyn mukaisesti

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jäseniksi nimetyt työnantajan edustajat

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.