§ 6 Rosa Parkkisen palkkaaminen varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattoriksi 1.6.2024 alkaen

Lataa 

MliDno-2024-304

Päätöspäivämäärä

7.5.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätöksen peruste

Mikkelin kaupungin hallintosääntö luku § 38

Kuvaus

Mikkelin kaupungin varhaiskasvatus on hakenut varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattoria vakituiseen virkaan. Kuntarekry ID: 583342.  Tehtävä on ollut ulkoisessa haussa ajalla 22.3. – 21.4.2024.

Varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattorin tehtävänä on ohjata ja koordinoida asiakkaiden sijoittumista kunnallisten palvelujen piiriin. Häneltä edellytetään laajaa varhaiskasvatuksen eri toimintamuotojen ja alan lainsäädännön tuntemusta sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä innostunutta, myönteistä ja kehittävää työotetta. Tehtävänhoito edellyttää itsenäistä työskentelyä ja paineensietokykyä. Tehtävään kuuluu asiakaspalvelu, asiakkaiden ohjaus ja neuvonta, varhaiskasvatus- ja esiopetushakemusten käsittely Daisy-toiminnanohjausjärjestelmässä sekä sijoituspäätösten laatiminen. Lisäksi tehtävään sisältyy yksityisen varhaiskasvatuksen ohjaus ja valvonta.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on varhaiskasvatuslain 540/2018 31 §:ssä säädetty päiväkodin johtajan kelpoisuus tai 75 §:ssä säädetty henkilöstöä koskeva siirtymäsäännös.

Työaika on toimistotyöaika, keskimäärin 36,25 tuntia/viikko. Työssä on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön. 

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikostaustaote (ns. lasten kanssa työskentelevien rikostaustaote). Valitulle asetetaan koeaika.

Määräaikaan mennessä tehtävää haki kahdeksantoista henkilöä, joista seitsemän oli kelpoista. Heidät kaikki haastateltiin 29. - 30.4.2024. Kärkikolmikkoon valitut tavattiin vielä 2.5.2024 ja heidän alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset tarkastettiin.  Haastattelijoina toimivat Taina Halinen, Leila Korhonen ja Minna Oksa.

Hakemusten, haastattelujen, koulutuksen, työkokemuksen ja kokonaisarvioinnin perusteella hakijoista soveltuvimmaksi virkaa hoitamaan todettiin KM Rosa Parkkinen.

Päätös

Valitsen KM Rosa Parkkisen varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattorin vakituiseen virkaan 1.6.2024 alkaen.  Valinnan perusteena on koulutus, lainsäädännön tuntemus, tietotekninen osaaminen, palvelualttius ja vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, itsenäiset ja parityön työskentelytaidot, kehittämismyönteisyys sekä työhyvinvoinnin osaaminen.

Työaika on toimistotyöaika 36,25 tuntia /viikko.  

 Tehtäväkohtainen palkka on 3 227,29  euroa/kk + mahdolliset työkokemuslisät. 

Tehtävään sovelletaan KVTES.  Hinnoittelutunnus 999999999.  Palkka maksetaan kirjanpidon tililtä 4010, kustannuspaikalta varhaiskasvatuksen johto- ja toimistopalvelut 2200.

Valitulle asetetaan kuuden kuukauden koeaika.  Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikostaustaote (ns. lasten kanssa työskentelevien rikostaustaote).  Rikostaustaote on toimitettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 


Ohjeet terveydentilalausunnon ja rikostaustaotteen hankkimisesta ja toimittamisesta
Mikäli päätöksessänne lukee, että Teidän on toimitettava lausunto terveydentilasta ja/tai rikostaustaote, noudattakaa seuraavia ohjeita:

  • Valitun on huolehdittava, että hän hankkii asianmukaisen lausunnon terveydentilasta (päätöksessä saattaa lukea lääkärinlausunto, tarkoittaa samaa) ja toimittaa sen sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueelle mainitussa määräajassa. Kyseessä on lausunto, jossa todetaan henkilö terveytensä puolesta sopivaksi hoitamaan ko. tehtävää. Työnantaja tarvitsee vain työnantajalle tarkoitetun kappaleen lausunnosta.
  • Lasten kanssa työskentelevien rikostaustaotteen voi tilata sähköisen asiointipalvelun kautta https://asiointi2.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus/#/  tai sähköpostitse osoitteesta rikosrekisteri@om.fi.

      Vapaamuotoisessa hakemuksessa on mainittava:

  • että henkilö haluaa tilata lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi tarvittavan otteen rikostaustasta
  • tilaajan täydellinen nimi
  • henkilötunnus (tai syntymäaika ja -paikka, jos henkilötunnusta ei ole)
  • työnantaja tai viranomainen, jota varten ote tilataan (Mikkelin kaupunki/sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualue)
  • tilaajan postiosoitepäivämäärä ja allekirjoitus

Rikostaustan asiakaspalvelu: puhelin 029 56 65650 arkisin klo 10.00–13.00.

Rikostaustaotteen tilaa siis asianomainen työnhakija itse, työnantajalla ei ole siihen oikeutta.
Rikostaustaote / lausunto terveydentilasta toimitetaan tai esitetään Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueen palvelupäällikölle:

Mikkelin kaupunki
Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualue / palvelupäällikkö
Maaherrankatu 9 - 11 (3. krs.)
50100 Mikkeli

Allekirjoitus

Taina Halinen, varhaiskasvatusjohtaja

Organisaatiotieto

Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualue