§ 4 Tupakointikielto As Oy Porrassalmenkatu 7

Lataa 

MliDno-2024-1743

Päätöspäivämäärä

7.5.2024

Päätöksen tekijä

Terveysvalvonnan johtaja

Päätöksen peruste

Tupakointikieltohakemuksen perusteella tupakansavun kulkeutuminen muutoin kuin poikkeuksellisesti on mahdollista toiselle parvekkeelle tai toisen huoneiston sisätiloihin. Parvekkeille on perusteltua asettaa tupakointikielto. Tupakkalain 79 §:n 2 momentin mukaan kunnan on määrättävä tupakointikielto hakemuksessa mainittuihin tiloihin,​ jos tiloista voi niiden rakenteiden tai muiden olosuhteiden vuoksi muutoin kuin poikkeuksellisesti kulkeutua tupakansavua toiselle parvekkeelle,​ toiseen huoneistoon kuuluvan ulkotilan oleskelualueelle tai toisen huoneiston sisätiloihin.

Tupakkalaki 29.6.2016/549

Toimivallan delegointi viranhaltijoille. Mikkelin seudun ympäristölautakunta,​ 15.9.2021,​ § 87 Ympäristölautakunnan toimivallan siirtäminen lautakunnalta ympäristönterveydenhuollon viranhaltijoille 2021-​ 2025.

Kuvaus

As Oy Porrassalmenkatu 7, 50100 Mikkeli,​ hakee tupakointikieltoa huoneistojen parvekkeille. Hakemuksessa on esitetty vaaditut liitteet,​ joista käy ilmi olennaiset päätökseen vaikuttavat talon rakenteet,​ ilmanvaihto,​ kuuleminen ennen yhtiökokousta,​ yhtiökokouksen pöytäkirjanote ja käräjäoikeuden todistus siitä ettei yhtiökokouksen päätöstä ole moitittu. As Oy Porrassalmenkatu 7 on yhtiökokouksessaan yksimielisesti päättänyt hakea tupakointikieltoa yhtiön parvekkeille. As Oy Porrassalmenkatu 7 on kerrostalo,​ jossa on koneellinen poistoilmanvaihto. Parvekkeet sijaitsevat siten,​ että tupakansavun kulkeutuminen on mahdollista toiselle huoneistoparvekkeelle ja/tai korvausilman kautta toisen huoneiston sisätiloihin. As Oy Porrassalmenkatu 7 on kuullut osakkaita ja asunnon haltijoita tupakointikiellon hakemisesta kirjallisesti. Hakemuksessa ja asukkaiden kuulemisessa ei ole tullut esiin asioita,​ jotka estäisivät tupakointikiellon asettamisen.

Päätös

As Oy Porrassalmenkatu 7:n parvekkeille asetetaan tupakkalain 549 /2016 79 §:n mukainen tupakointikielto tällä päätöksellä. Päätös on voimassa toistaiseksi. Päätöksestä peritään tupakkalain (549/2016) 90 §:n 4 kohdan mukaisesti maksu tuntiperusteisesti 60€ / h. Maksu määräytyy Mikkelin seudun ympäristöpalvelun maksutaksan (Mikkelin seudun ymp.ltk. 12.10.2023 §86) mukaisesti. Maksu 420€.

Allekirjoitus

Maria Tirkkonen, terveysvalvonnan johtjaja

Organisaatiotieto

Mikkelin seudun ympäristöpalvelut