Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 9.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Konserniyhtiöiden kuuleminen 2024 / kiinteistöyhtiöt

MliDno-2024-950

Valmistelija

  • Mari Komulainen, vs. taloussuunnittelupäällikkö, mari.komulainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on määritellyt talousarviossa yhdelletoista tytäryhtiölle valtuustoon nähden sitovat tavoitteet. Näiden yhtiöiden tehtävänä on palvelutuotannon hoitaminen tai kaupungin kehittämistoimintaan keskeisesti osallistuminen. Yhteisöjen tavoitteet valmistellaan yhteistyössä tytäryhtiön ja yhteisön konsernivastuuhenkilön kanssa.  

Osana Mikkelin kaupungin toteuttamaa omistajaohjausta ja konsernivalvontaa yhtiöt kutsutaan vuosittain tai tarvittaessa useammin konserni- ja elinvoimajaoston kuultavaksi. Tilaisuuksissa keskustellaan mm. yhtiöiden ajankohtaisista asioista, viimeaikaisesta kehityksestä sekä tulevaisuudennäkymistä.

Konserni- ja elinvoimajaosto kutsuu merkittävimmät kiinteistöliiketoimintaa harjoittavat tytäryhtiöt kuultavaksi yhteisesti. Yhtiöt ovat Kiinteistökehitys Naistinki Oy, Mikkelin oppilaitoskiinteistöt Oy sekä Mikkelin Jäähalli Oy.

Yhtiötä tilaisuudessa edustavat kaikkien edellä mainittujen yhtiöiden toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki sekä hallituksen edustaja jokaisesta yhtiöstä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee kuulemistilaisuuden tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään, että Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki selosti asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle ja oli läsnä kokouksessa tämän käsittelyn ajan.

Merkitään, että kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola poistui kokouksesta tämän pykälän käsittleyn aikana.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.