§ 2 Urpolan jäänhoitokoneen varasto, maanrakennusurakka ja rakennusurakka

Lataa 

MliDno-2024-562

Päätöspäivämäärä

26.4.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Päätöksen peruste

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen toimintasääntö

Kuvaus

Mikkelin kaupungin talonrakennuspalvelut on pyytänyt 10.1.2024 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjoukset Urpolan jäänhoitokoneen varaston kokonaisurakasta. Hankintamenettely oli avoin, eikä se ylittänyt kansallista kynnysarvoa.

Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä kaksi kappaletta. Tarjouksensa olivat jättäneet Otarak Oy ja Rakennusliike Aripe Oy. Tarjouspyynnön mukaan valintaperusteena on halvin hinta. Saatujen urakkatarjousten kokonaisvertailuhinta ylitti talousarviomäärärahan.

Hankintalain (Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 29.12.2016/1397) mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Vakiintuneen oikeuskäytännön mukaan hankintayksikkö voi hylätä kaikki tarjoukset, mikäli ne ylittävät määrärahat tai ovat sen arvion mukaan liian kalliita. Tällä perusteella saadut tarjoukset hylätään.

Tämän jälkeen siirryttiin jatkamaan hankintaa neuvottelumenettelyllä.

1. Maanrakennusurakan osalta neuvotteluissa oli mukana kaksi urakoitsijaa Maarakennus Talpa Oy sekä Maanrakennus Hyyryläinen Oy. Valintaperusteena oli halvin kokonaishinta. Kokonaishinnaltaan halvimman tarjouksen antoi Maanrakennus Hyyryläinen Oy.

2. Rakennusurakan osalta edettiin neuvottelumenettelyllä kahden urakoitsijan, Näppärä Autotallit Oy:n ja Petoja Oy:n kanssa. Valintaperusteena oli halvin kokonaishinta. Kokonaishinnaltaan halvimman tarjouksen antoi Petoja Oy.

Hankintayksikkö on selvittänyt tarjoajilta tarjouspyynnön mukaisuuden sekä tarjouksen sisällön. Halvimman tarjouksen antaneen tarjoajan kanssa pidetyn selonoton perusteella on todettu, että tarjoajalla on taloudelliset mahdollisuudet suorittaa rakennusurakka annetulla tarjoushinnalla.

Päätös

Saatujen kokonaisurakkatarjousten vertailuhinta 172 586,00 € ylittää talousarviomäärärahan 42 586 eurolla. Hankkeen suunnittelu-, valvonta- ja rakennuttamiskustannuksia ei ole huomioitu kokonaisvertailuhinnassa. Kokonaisurakan halvin tarjous: Otarak Oy 172 586,00 € (alv 0 %).

Kiinteistöjohtaja hylkää saadut kokonaisurakkatarjoukset.

Neuvottelumenettelyllä saadut halvimmat tarjoukset:
Maanrakennusurakka: Maanrakennus Hyyryläinen Oy 19 905,00 € (alv 0 %).
Rakennusurakka: Petoja Oy 76 900,00 € (alv 0 %).

Urpolan jäänhoitokoneen varaston maanrakennusurakka tilataan halvimman tarjouksen antaneelta Maanrakennus Hyyryläinen Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 19 905,00 € (alv 0 %).

Urpolan jäänhoitokoneen varaston rakennusurakka tilataan halvimman tarjouksen antaneelta Petoja Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 76 900,00 € (alv 0 %). Hankkeelle myönnetään aloituslupa ja valtuutetaan talonrakennuspalvelut sopimaan urakkasopimukset valittujen urakoitsijoiden kanssa.

Hankkeen kustannukset maksetaan talonrakennuspalveluiden investointimäärärahoista.

Tehty hankintapäätös ei muodosta vielä sopimusta, vaan sopimus syntyy erillisen sopimusasiakirjan allekirjoituksilla.

Allekirjoitus

Jani Koikkalainen, vs. kiinteistöjohtaja

Organisaatiotieto

Talonrakennuspalvelut