Kuvaus
Maankäyttö- ja rakennuslain 6 §:n mukaan kaavaa valmisteltaessa on oltava vuorovaikutuksessa niiden henkilöiden ja yhteisöjen kanssa, joiden oloihin tai etuihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lain 62 §:n nojalla alueen maanomistajilla ja muilla 6 §:ssä tarkoitetuilla tahoilla (osallinen) on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavoituksen vaikutuksia ja lausua kirjallisesti tai suullisesti mielipiteensä asiasta.
Asemakaava koskee Mikkelin kaupungin 60. kaupunginosaa (Ristiina) ja alueelle laadittavaa 1. asemakaavaa. Kaavan nimenä on Ketunpesä.
Mikkelin maankäyttö- ja kaupunkirakenneyksikkö ilmoittaa maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukaisesti asemakaavan laatimisesta otsikossa mainitulla alueella. Se laaditaan alueen suurimman maanomistajan UPM Kymmene Oyj:n aloitteesta.
Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa seuraavat toiminnot alueella:
- teollisuus- tai varastorakennusten alue, jolle saa sijoittaa merkittävän, vaarallisia
- kemikaaleja valmistavan tai varastoivan laitoksen
- energian tuotanto ja varastointi
- konesalit yms. datakeskukset
- vihreän siirtymän hankkeet
Asemakaavaluonnos on tarkoitus saada lautakunnan käsiteltäväksi keväällä 2025. Asemakaavaehdotus on tarkoitus saada lautakunnan ja kaupunginhallituksen käsiteltäväksi syksyllä 2025 ja hyväksyttäväksi kaupunginvaltuustoon alkuvuodesta 2026.
Pyydämme mahdollisia mielipiteitä kaavoituksesta 3.1.2025 klo 15 mennessä osoitteella
Kirjaamo
PL 33, 50101 Mikkeli
tai sähköpostilla: kirjaamo@mikkeli.fi
Päätösehdotus
Esittelijä
-
Hannu Korhonen, hannu27.korhonen@gmail.com
Ristiinan aluejohtokunta kiittää mahdollisuudesta esittää lausuntonsa Mikkelin kaupungin valmistelemaan otsikkokohdassa mainittuun asiaan. Lausunnot on pyydetty toimittamaan 3.1.2025 mennessä.
Osallisuus- ja arviointisuunnitelma antaa selkeän kuvan tavoitellusta osallisuuden toteuttamistavasta ja riittävät tiedot alustavan kaavaluonnoksen arvioinnille.
Ristiinan aluejohtokunta kannustaa Mikkelin kaupunkia ja UPM Pellosta jatkamaan suunnittelualueen kaavoitusta ja siten vahvistamaan Ristiinan alueen elinvoimaa. Kaavoitusratkaisu mahdollistaa vihreän energian tuottamisen, joka edelleen voi vahvistaa mielikuvaa Ristiinasta elinkeinorakenteeltaan monipuolisena ja luonnonvaroja kestävästi hyödyntävänä paikkakuntana.