MliDno-2024-3525
Mikkelin kaupungin hallintosääntö: luku 8, § 57
Mikkelin kaupungin Otavian liikelaitoksella on kh 19.12.2000 § 157 päätöksellä perustettu ruokapalveluesimies työsopimussuhteinen tehtävä.
Tehtävää ei ole täytetty kyseisellä nimikkeellä vuodesta 2019 lukien. Kyseinen tehtävä on ollut suurtalouskokin tehtävä, jossa tehtävän vaativuus on huomioitu muiden samalla nimikkeellä työskentelevien osalta ja tehtävä on ollut hinnoittelutunnuksessa 06RUO040, joka vastaa välitöntä työnjohdollista tehtävää.
Korvausrekrytoinnin yhteydessä on todettu tarpeelliseksi muuttaa tehtävän ammattinimike ruokapalveluesihenkilöksi. Uusi nimike kuvaa paremmin nykyistä tehtävänkuvaa.
Ruokapalveluesihenkilön tehtävään sisältyy: yleisesti ruokapalveluiden suunnittelu ja organisointi. Ruokapalveluhenkilöstön työvuorojen suunnittelu, perehdytys, koulutus ja työnohjaus. Esihenkilö pitää myös huolta henkilöstön hyvinvoinnista ja motivoinnista. Valvoo laatu- ja hygieniastandardeja, tekee yhteistyötä taloussuunnittelijoiden kanssa taloudenhallintaan liittyen, tekee yhteistyötä sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden kanssa, valvoo resurssien oikeanmukaista käyttöä ja kehittää ruokapalvelutoimintaa.
Tehtävään sovelletaan kunta-alan yleinen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta (KVTES) hinnoittelutunnus 06RUO040. Tällä päätöksellä ei muuteta palkkausta. Työaika yleistyöaika.
Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ammatillinen tutkinto.
Päätän muuttaa Mikkelin kaupungin Otavian liikelaitoksen suurtalouskokin nimikkeen ruokapalveluesihenkilö nimikkeeksi 2.12.2024 alkaen. Tehtävään sovelletaan kunta-alan yleinen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta (KVTES) hinnoittelutunnus 06RUO040. Tällä päätöksellä ei muuteta palkkausta. Työaika yleistyöaika. Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ammatillinen tutkinto.