Tarkastuslautakunta, kokous 22.10.2024

§ 52 Kaupungin konserniyhtiö Metsäsairila Oy:n toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisen tilanne tilikaudella 2024 ja yhtiön muut ajankohtaiset asiat

Kuvaus

Mikkelin kaupungin talousarviossa vuodelle 2024 on määritelty Metsäsairila Oy:lle alla luetellut tulostavoitteet ja strategian keskeiset painopistealueet.

  1. Biojätteen keräys taajama-alueella alkaa kunnan järjestämänä uuden jätelain mukaisesti. Biojätteen erilliskeräyspisteverkosto laajenee koko Mikkelin alueella.
  2. Päästöjen vähentäminen kuljetuksissa, käyttäen jätteistä tuotettua liikennebiokaasua. Tavoitteena on lisätä biokaasun käyttöä jätteiden kuljettamisessa ja jätehuoltopalveluiden järjestämiseen liittyvissä kuljetuksissa. Kaikki sekajätteen siirtokuormaukset siirretään vuoden 2024 aikana biokaasulle.
  3. Viestintää hoidetaan viestintäsuunnitelman mukaan. Vuonna 2024 painopisteenä biojäte. Toteutetaan biojätekampanja.
  4. Valmistellaan jätehuollon kaksoisjärjestelmästä luopumista. Kunnan järjestämä jätehuolto alkaa koko Mikkelin alueella helmikuussa 2025.
  5. Tutkitaan ja tiedostetaan erilaisia vaihtoehtoja selvitä tulevaisuuden haasteita muuttuvassa toimintaympäristössä.


Kaupungin talousarviossa vuodelle 2024 on strategiakorttiosuudessa vielä yksityiskohtaisemmin esitetty tavoitteista: a) toimenpide ja toiminnan kuvaus, b) tavoite ja vastuu sekä c) mittari

Metsäsairila Oy:n toimitusjohtaja Ville Kakkonen selostaa yhtiön toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisen tilanteesta tilikaudella 2024 ja kertoo yhtiön muista ajankohtaisista asioista. Esityksen päätteeksi tarkastuslautakunnan jäsenet tekevät katselmuksen Metsäsairila Oy:n lajittelu- ja kierrätyskeskukseen toimitusjohtaja Kakkosen selostamana.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Veli Liikanen, veli.liikanen@gmail.com

Tarkastuslautakunta merkitsee selostuksen ja katselmuksella tekemät havainnot tiedokseen.