Anttolan aluejohtokunta, kokous 14.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Anttolan aluejohtokunnan lausunto kaupunkikehityslautakunnan talousarviosta 2025

MliDno-2024-2120

Valmistelija

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
  • Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
  • Nina Parkkinen, parkkinennina@gmail.com

Kuvaus

Kaupunkikehityslautakunta pyytää aluejohtokunnilta lausuntoja talousarvioesityksestä 16.10.2024 mennessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Esittelijän päätösehdotus kokouksessa:

Anttolan aluejohtokunta antaa kaupunkikehityslautakunnan talousarvioesityksestä seuraavan lausunnon:

Anttolan aluejohtokunta pitää tärkeänä kaupunkikehityslautakunnan kokouksessaan tekemiä lisäyksiä talousarvioon koskien kutsutaksi joukkoliikennettä haja-asutusalueella.

Anttolan aluejohtokunta esittää investointimäärärahoihin liikunta- ja nuorisopalveluihin lisättävä 100 000 euroa Anttolan nuorisotilojen hankintaan ja remontointiin. Anttolassa ei ole tällä hetkellä nuorisolle mitään kokoontumistilaa. Anttola-talossa olisi vapaana tiloja, jotka olisivat yhtenä vaihtoehtona nuorisotiloiksi.

Aluejohtokunta toteaa Anttolaan tehdyn laajan kaavoitusvisioinnin, joka valmistui vuoden 2021 lopulla. Visioinnissa suunnitellut toimenpiteet tulee aikatauluttaa, osoittaa resurssit ja laittaa vaiheittain käytäntöön.

Vuoden 2025 investoinneissa on sähköisen vesikulkuneuvojen latausmahdollisuuksien järjestäminen Anttolaan. Tämä on erinomainen tulevaisuuteen suuntaava investointi. Visioinnissa on ehdotuksia myös Anttolan sataman infran kehittämiseksi. Nämä esitetyt toimenpiteet on hyvä ottaa huomioon uusien latauspisteiden sijoittelussa ja huomioida myös sähköautojen lataus. Anttolassa ei ole yhtään sähköautojen latauspistettä. 

Investointisuunnitelmassa on ollut Vesiliikelaitoksen Anttolan siirtolinjan yleissuunnittelu vuosina 2024 ja 2025. Aluejohtokunta pitää tärkeänä, että tulevina vuosina suunnitelmaa lähdetään toteuttamaan ja investointisuunnitelmaan varataan siihen rahoitus. Mikkelin kaupungin yhtenä strategiana on puhdas vesi. Siirtolinja tukisi myös Saimaan ja erityisesti Luonterin alueen puhtaana pitämistä.

Anttolan aluejohtokunta lisäksi esittää, että Mikkelin kaupunki omalta osaltaan edistää Kantatie 62 varteen suunnitellun pyörätien rakentamista. Jos pyörätie toteutetaan pääosin nykyisen tien levennyksenä, niin levennys lisäisi myös mutkaisen ja mäkisen tien liikenneturvallisuutta.

Esittelijän päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkitään, että pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.