Mikkelin pitäjän aluejohtokunta, kokous 1.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Osallistava budjetointi 2025, Mikkelin pitäjän aluejohtokunta

MliDno-2024-3061

Valmistelija

  • Anja Heikkilä, anja.heikl@gmail.com

Kuvaus

Aluejohtokuntien yhteisessä tapaamisessa pyydettiin aluejohtokuntia tekemään ehdotuksia tulevaan osallistavan budjetoinnin äänestykseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Hanne Vainio, vainiohanne@gmail.com

Mikkelin pitäjän aluejohtokunta laatii ehdotuksia tulevaan osallistuvan budjetoinnin äänestykseen.

Päätös

Mikkelin pitäjän aluejohtokunta päätti yksimielisesti esittää vuoden 2025 osallistavan budjetoinnin kohteeksi Hanhijärven valuma-aluetta.

Lyly-, Lisko- ja Loukeinen -järvien tarvittavien toimenpiteiden yleissuunnitelman toteuttamista. Yleissuunnitelman teettämisen kustannukset ovat noin 8000–15000 euron luokkaa, riippuen suunnitelman tarkkuudesta ja alueen koosta, jolle suunnitelma tehdään. 

Tämä järvialue on tärkeä talousvesialue ja yleissuunnitelman avulla saadaan perustietoa vesistö- ja valuma-aluetason kunnossapitotoimenpiteiden kohdentamisesta (mm. kosteikot, uomakatkot, pohjapadot). Näillä järvialueilla on vakituisten asukkaiden lisäksi myös paljon mökkejä ja siten toimenpiteillä on iso merkitys hyvinvoinnille.

Merkitään, Anja Heikkilä ja Ulla Silaste ilmoittivat olevansa esteellisiä, sillä ovat kyseisen yhdistyksen jäseniä  ja poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Ilmoitukset hyväksyttiin.

Merkitään, että kokouksen puheenjohtajana toimi tämän pykälän käsittelyn ajan varapuheenjohtaja Hanne Vainio.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.