Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, kokous 16.10.2024

§ 98 Eron myöntäminen Kari Kropsulle rehtorin virasta ja viran aukijulistaminen

MliDno-2024-3266

Valmistelija

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kansalaisopiston rehtori Kari Kropsu on 10.10.2024 saapuneella sähköpostilla irtisanoutunut Mikkelin kansalaisopiston rehtorin virasta siten, että virkasuhde päättyy 31.10.2024.

Mikkelin kaupungin hallintosäännön "68 § Palvelussuhteen päättyminen” mukaan palvelussuhteen purkamisesta koeajalla, irtisanomisesta, purkamisesta ja purkautuneena pitämisestä päättää palvelussuhteeseen ottava viranomainen.

Hallintosäännön "30 § Lautakuntien ja liikelaitosten johtokuntien yleinen toimivalta” mukaan lautakunta päättää palvelualueelle kuuluvan tulosalueen esimiehen valinnasta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää myöntää kansalaisopiston rehtori Kari Kropsulle eron kansalaisopiston rehtorin virasta siten, että hänen virkasuhteensa Mikkelin kaupunkiin päättyy 31.10.2024.

Samalla hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päättää julistaa kansalaisopiston rehtorin viran auki haettavaksi 21.10.2024 lukien siten, että hakuaika päättyy 22.11.2024 klo 15.00 ja oikeuttaa sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueen hallinnon päättämään yksityiskohtaisesta hakuilmoituksesta ja ilmoituksen julkaisemisesta.

Lisäksi hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta nimeää kansalaisopiston rehtorin haastatteluryhmän valmistelemaan vaalin suorittamista sekä oikeuttaa ryhmän nimeämään haastatteluun kutsuttavat henkilöt ja arvioimaan henkilöarvioinnin tarpeellisuutta.

Tiedoksi

Rehtori Kropsu, haastattelutyöryhmä, henkilöstöpalvelut, Meidän IT- ja talous Oy/palkanlaskenta