Kaupunkikehityslautakunta, kokous 17.9.2024

§ 89 Määräalan myyminen Järvi-Suomen Energia Oy:lle kiinteistöstä 491-410-1-99

MliDno-2024-2965

Valmistelija

  • Topiantti Äikäs, maankäyttöjohtaja, topiantti.aikas@mikkeli.fi

Kuvaus

Visulahden Metsurinraitin teollisuusalueelle on sijoittumassa sähköintensiivistä, teollisen mittaluokan toimintaa. Mikkelin maankäyttö ja kaupunkirakenne tulosyksikkö on yhdessä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa neuvotellut Visulahden teollisuusalueen korttelialueen 72 kehittämisestä akkuvarastoalueeksi yksityisen toimijan sekä Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa. Nyt on tullut ajankohtaiseksi luovuttaa Järvi-Suomen Energia Oy:lle kyseisestä korttelialueesta määräala sähköaseman toteutusta varten.

Myytävän määräalan pinta-ala on Järvi-Suomen Energia Oy:n laatiman suunnitelman mukaan 16 489 m2. Tontin hinta määräytyy Mikkelin kaupunginvaltuuston 22.4.2024 (§ 36) tekemän päätöksen mukaan (Tontinluovutusperiaatteet ja -hinnasto, päivitys). Elinkustannusindeksiluvulla 2335 (heinäkuu 2024) tarkastettuna tontin neliöhinta on 9,21 €/m2 (Visulahden erillishinnoittelu). Tontin luovutushinnaksi muodostuu 151 864 euroa.

Myytävästä määräalasta muodostetaan tontti, joka saa sen jälkeen oman kiinteistötunnuksensa. Kaupunki laskuttaa ostajaa lohkomisesta kiinteistötoimitustaksan mukaisesti. Määräalan kaupassa rakentamisvelvoite on kaksi vuotta. Kauppakirja on tavanomainen ja ostaja on hyväksynyt kauppakirjaluonnoksen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta päättää, että Mikkelin kaupunki myy kiinteistöstä 491-410-1-99 Järvi-Suomen Energia Oy:lle sähköaseman toteuttamista varten 16 489 m2 suuruisen määräalan, joka vastaa myöhemmin muodostettavaa tonttia. Tontin myyntihinta on kaupunginvaltuuston päättämän hinnoittelun mukaan 151 864 euroa.
Kaupunkikehityslautakunta hyväksyy liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen ja oikeuttaa maankäyttöjohtajan tekemään kauppakirjaan tarvittaessa pieniä teknisiä tarkastuksia ja allekirjoittamaan kauppakirjan.

Tiedoksi

Järvi-Suomen Energia Oy