Vesiliikelaitoksen johtokunta, kokous 29.8.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Mikkelin Vesiliikelaitoksen yhtiöittämisselvitys

MliDno-2023-3327

Valmistelija

  • Jarkko Laitinen, vesilaitoksen johtaja, jarkko.x.laitinen@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 28.3.2022 § 44 Palvelut ja tulevaisuusohjelmassa päättänyt selvittää Mikkelin Vesiliikelaitoksen yhtiöittämisen. Mikkelin Vesiliikelaitos on kilpailuttanut Vesiliikelaitoksen yhtiöittämisselvityksen laatimisen Mikkelin kaupungin Hanselin DPS Johtamisen ja kehittämisen konsultointi puitesopimuksella. Yhtiöittämisselvitys tilattiin kilpailutuksen perusteella AFRY Finland Oy:ltä.

Yhtiöittämisselvitystä on tehty syksystä 2023 lähtien. Yhtiöittämisselvityksen luonnosversio esiteltiin vesiliikelaitoksen johtokunnalle ja kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa kesäkuussa 2024.

Yhtiöittämisselvitys on valmistunut. Selvitys esitellään kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jarkko Laitinen, vesilaitoksen johtaja, jarkko.x.laitinen@mikkeli.fi

Johtokunta päättää esitetyn selvityksen perusteella vesiliikelaitoksen yhtiöittämisen eteenpäin viemistä kaupunkikehityslautakunnalle ja selvityksessä esitettyjen valmistelujen aloittamisesta vesiliikelaitoksen yhtiöittämistä varten.

Päätös

Johtokunta päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle, koska nykyisessä tilanteessa yhtiöittämiselle ei nähty olevan tarvetta.

Merkitään, että Paula Pitkonen ilmoitti olevansa esteellinen (intressijäävi) tämän asian käsittelyssä. Johtokunta hyväksyi ilmoituksen ja Pitkonen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Pertti karhunen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.

Esteellisyys

  • Paula Pitkonen

Tiedoksi

Kaupunkikehityslautakunta, Kaupunginjohtaja

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.