§ 13 Elävät Kaupunkikeskustat ry:n opintomatkalle osallistuminen 3.-5.10.2024

Lataa 

MliDno-2024-363

Päätöspäivämäärä

28.6.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 38
Mikkelin kaupungin matkustussääntö

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry:n jäsen. Mikkeli Isännöi EKK:n Saimaa Foorumi tapahtumaa kesäkuussa. Kaupunkikehitysjohtaja on EKK:n hallituksen jäsen. Mikkelistä lakkautettiin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ja kaupunki päätti lopettaa yhdistyksen toiminnan tukemisen. Yhdistyksen vastuulla olleet maankäytön ja infran kehittämiseen sekä keskustan kehittämisen organisointiin ja sitouttamiseen liittyvät vastuut ja toiminnot siirtyivät ASTO:n vastuulle. Näistä maankäytön kehittäminen maankäytön johtajalle sekä organisaatioiden ja yritysten toiminnan organisointi ja sitouttaminen palvelualuejohtajalle.

EKK tekee syysopinto- ja koulutusmatkan (nro 17) Canmmos (Cannes-Antibes-Nizza-Monaco/Marseille/Seborga) 3.-5.10.2024 aikana. Matkan keskeinen asia on keskustojen elinvoimaisuuden kehittäminen infralla ja verkottumalla toimijoiden kanssa. Opintomatkalle osallistuu keskeisiä kaupunkien kehittäjiä ministeriöstä, kaupungeista ja vaikuttamiselimistä, missä hyvien käytänteiden jakaminen ja verkottuminen ovat keskeistä asioiden paikalliselle kehittämiselle. Opintomatkan arvioitu kokonaiskustannus on n. 3500 euroa.

Päätös

Päätän, että kaupunkikehitysjohtaja, maankäytön johtaja ja palvelujohtaja voivat osallistua EKK:n Canmmos (Cannes-Antibes-Nizza-Monaco/Marseille/Seborga) opinto- ja koulutusmatkalle.  Kustannukset maksetaan Asuminen ja toimintaympäristö -palvelualueen hallinon määrärahoista.

Allekirjoitus

Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja 

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut