Kasvatus- ja opetuslautakunta, kokous 4.7.2024

§ 63 Oikaisuvaatimus varhaiskasvatusjohtajan päätökseen päiväkotien aukioloaikojen muutoksista syksyllä 2024

MliDno-2023-2090

Valmistelija

  • Leila Korhonen, palvelupäällikkö, leila.korhonen@sivistys.mikkeli.fi

Kuvaus

Lasten huoltajat hakevat sähköposteillaan 17.6.2024 ja 18.6.2024 lähettämissään kirjeissä muutosta varhaiskasvatusjohtajan viranhaltijapäätökseen Nuppulan päiväkodin aukiolon supistamisesta 1.8.2024 lukien. Oikaisuvaatimuksessa vedotaan päiväkodin aukioloaikojen uudelleen tarkasteluun sekä vuorohoidon lopettamiseen.

Varhaiskasvatusjohtaja on tehnyt päätöksen päiväkotien aukioloaikojen muutoksiin syksyllä 2024. Päätös on allekirjoitettu sähköisesti 7.6.2024. Päätöksen mukaan toimintakauden alusta 1.8.2024 päiväkoti Nuppulan aukioloaika on klo 6.00–18.00. Päiväkoti Nuppulan aukioloaika muuttuu,​ koska vuorohoidon tarve on vähentynyt. Kaikki ilmoitetun aukioloajan ulkopuolella varhaiskasvatusta tarvitsevat lapset hoidetaan 1.8.2024 lähtien Vilttihatun vuorohoitoa tarjoavassa päiväkodissa. 

Päätöksen valmistelussa on käytetty varhaiskasvatuksen palveluohjauksen työryhmän selvitystä, jossa tarkasteltiin kuluvan toimintavuoden hoidon tarvetta kaikissa vuorohoitoyksiköissä sekä laajennetun aukiolon yksiköissä. Tarkasteluajanjaksot syyskaudella 2023 olivat syys- ja lokakuu sekä kevätkaudella 2024 helmi- ja/tai maaliskuu. Lisäksi työryhmä oli kuullut jokaisen yksikön päiväkodin johtajaa ja apulaisjohtajaa. Selvityksen jälkeen varhaiskasvatusjohtaja kuuli vielä erikseen Nuppulan, Kattilansillan ja Ristiinan päiväkotien johtajia. Tarkasteluajanjaksojen hoitotarvetietojen ja päiväkotien johtajien näkemysten perusteella on tehty päätös ko. yksiköiden aukioloaikojen muutoksesta.

Päätöksen teon jälkeen on saatu uutta tietoa mm. Nuppulan päiväkodin vuorohoidon tarpeesta edelleen 1.8.2024 alkaen. Näin ollen kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että Nuppulan päiväkoti jatkaa vuoropäiväkotina. Varhaiskasvatusta vuorohoitona tarjotaan alle kouluikäisille lapsille, joiden hoidontarve perustuu huoltajien työaikoihin tai opiskeluun. Palvelutarvetta tullaan tarkastelemaan toimintavuoden 2024–2025 aikana.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Virpi Siekkinen, sivistysjohtaja, Virpi.siekkinen@mikkeli.fi

Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että varhaiskasvatusjohtajan 7.6.2024 viranhaltijapäätös § 9 kumotaan Nuppulan ja Ristiinan päiväkodin aukioloaikamuutosten osalta. Nuppulan ja Ristiinan päiväkodit jatkavat vuoropäiväkoteina, joissa vuorohoitoa ja/tai laajennetun aukioloajan varhaiskasvatusta tarjotaan alle kouluikäisille lapsille, joiden hoidontarve perustuu huoltajien työaikoihin tai opiskeluun.

Tiedoksi

Oikaisuvaatimuksen tekijät, Ristiinan ja Nuppulan päiväkotien johtajat, varhaiskasvatusjohtaja, varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattorit