§ 17 Ilmanvaihtojärjestelmien mittaus ja säätötyöt puitejärjestely 1.7.2024 - 31.12.2025

Lataa 

MliDno-2024-932

Päätöspäivämäärä

27.6.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunkikehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen toimintasääntö

Kuvaus

Mikkelin kaupungin talonrakennuspalvelut on pyytänyt avoimella menettelyllä 15.5.2024 tarjouksia Mikkelin kaupungin omistuksessa olevien kiinteistöjen kylmälaitteistojen huoltotöistä. Kyseessä on puitejärjestelyperiaate ajalle 1.7.2024 - 31.12.2025. Lisäksi varataan mahdollisuus optiovuodelle 1. (1.1.2026- 31.12.2026).

Sopimuksen arvioitu arvo on 210 000 euroa. Hankintamenettely oli avoin. Hankinta ylittää kansallisen kynnysarvon, mutta ei EU-kynnysarvoa.

Määräaikaan 29.5.2024 mennessä saatiin kymmenen (10) tarjousta. Tarjouksensa olivat jättäneet:
Are Oy, Caverion Suomi Oy, Ilmastointitohtorit Oy, JP-yhtiöt Oy, Keski-Suomen nuohous ja ilmastointihuolto Oy, Mikkelin nuohoustoimi Oy, RKV-tekniikka Oy, RT-nuohous AY, Suomen Talotekniikka Oy ja Virranta-yhtiöt. Kaksi tarjousta hylätään.

Hankinnasta tehdään puitejärjestely enimmillään kolmen (3) palveluntuottajan kanssa. Valintaperusteena on hinta. Puitejärjestelyssä tilaaja tilaa työt ensisijaisesti puitesopimuksen mukaisessa järjestyksessä (hinta). Ensisijaisen palveluntuottajan ollessa estynyt työ voidaan tilata muilta palveluntuottajilta puitesopimuksen mukaisessa järjestyksessä. Tilaaja voi myös järjestää haluamistaan töistä ja työkokonaisuuksista minikilpailutuksen niiden puitejärjestelyyn valittujen palveluntuottajien kesken, joilla on edellytykset hankinnan toteuttamiseen. Minikilpailutusten laskenta-ajat voivat olla lyhyempiä kuin avoimessa hankintamenettelyssä ja kilpailutus pyritään tekemään pääsääntöisesti sähköisesti. Minikilpailutuksessa toimijaksi valitaan halvimman hinnan antanut palveluntuottaja.

Hankintayksikkö on selvittänyt tarjoajilta tarjouspyynnön mukaisuuden sekä tarjouksien sisällöt.
Mikkelin Nuohoustoimi Ky:n ja RT-Nuohous Ay:n tarjoukset hylätään.
Hylkäysperusteet:
Hankintalain 83 §, Ehdokkaiden ja tarjoajien soveltuvuutta koskevat vaatimukset ja 86§ Tekninen suorituskyky ja ammatillinen pätevyys.
Hankintayksikkö on pyytänyt tarjoajilta lisäselvityksiä tarjouspyynnön vähimmäisvaatimuksien mukaisiin referenssikohteisiin, jotta tarjoajalla olisi tekniset ja ammatilliset valmiudet toteuttaa kyseessä oleva hankintasopimus. Tarjoajat eivät ole toimittaneet lisätietoja annettuun aikarajaan mennessä.

Päätös

Puitejärjestelyyn valitaan seuraavat kolme (3) palveluntuottajaa:
RKV-tekniikka Oy, Are Oy ja Keski-Suomen nuohous ja ilmastointihuolto Oy.

Kustannukset maksetaan asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen käyttötalouden määrärahoista.

Tehty hankintapäätös ei muodosta vielä sopimusta, vaan sopimus syntyy erillisen sopimusasiakirjan allekirjoituksilla.

Allekirjoitus

Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Talonrakennuspalvelut