§ 10 Paikallisten järjestelyerien käyttäminen henkilökohtaisiin lisiin kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) ja kunta-alan teknisen sopimuksen (TS) piirissä 1.6.2024 lukien

Lataa 

MliDno-2024-2244

Päätöspäivämäärä

25.6.2024

Päätöksen tekijä

Kaupunginjohtaja

Päätöksen peruste

Konserni- ja elinvoimapalveluiden palvelualueen toimintasääntö:6 § Konserni- ja elinvoimapalveluiden toimihenkilöiden ratkaisuvalta

Kuvaus

Paikallisen järjestelyerän (KVTES 1,73 % ja TS 1,661 %) kohdentamisesta päästiin neuvotteluissa yhteiseen näkemykseen henkilöstöjärjestöjen kanssa. Yhteisesti sovittiin, että paikallisesta järjestelyerästä KVTES osalta (0,59 %) kohdennetaan myös henkilökohtaisiin lisiin. Em. paikallista järjestelyerää kohdennetaan henkilökohtaisiin lisiin siten, että KVTES:n 2 luvun 11 § 6 mom mukainen vähintään 1,3 % täyttyy liitteittäin (Liitteet 1, 2, 5, 6, 7, 8 ja hinnoittelemattomat) myös 1.6.2024 korotusten jälkeen tai, jos henkilökohtaisten lisien osalta on uuden työsuorituksen arvioinnin osalta esitetty korotuksia, käytettiin erää näihin esitettyihin korotuksiin.

TS sopimusalan osalta käytettiin paikallisesta järjestelyerästä 0,572 % henkilökohtaisiin lisiin. TS sopimusalan palkkausluvun 12 § 2 mom osalta työnantajan on käytettävä henkilökohtaisiin lisiin 1.6.2021 mennessä vähintään 0,6 % laskettuna kunnan/kuntayhtymän palveluksessa olevan TS:n piiriin kuuluvan henkilöstön tehtäväkohtaisten palkkojen yhteismäärästä. Tarkistus suoritetaan vuosittain. Järjestelyerän osalta koko käytettävissä oleva summa käytettiin uuden työsuorituksen arvioinnin pohjalta esitettyihin korotuksiin.

Tarkistetut henkilökohtaiset lisät ovat liitteenä.

Henkilökohtaiset työsuorituksen arvioinnin perusteella esihenkilön esittämät lisät ovat työntekijän nähtävänä itsepalveluportaali ess järjestelmässä. Tieto on työntekijällä nähtävillä 1.8.2024 lukien. Niiden osalta, joilla ei järjestelmä ole käytössä, tiedottamisesta huolehtii esityksen tehnyt esihenkilö.

Päätös

Päätin KVTES:n ja TS piiriin kuuluvien viranhaltijoiden/työntekijöiden osalta, että paikallisia järjestelyeriä (0,59 % ja 0,572 %) 1.6.2024 lukien kohdennetaan henkilökohtaisiin lisiin.  Lisäksi päätin oheisen liitteen mukaiset (Salassa pidettävä JulkL 24 §:n 1 momentti 29) henkilökohtaiset lisät.   Samalla oikeutan henkilöstöpalvelut tekemään palkanmuutokset sekä tiedottamaan esihenkilön kautta henkilöstöä korotuksista.

Allekirjoitus

Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut