§ 45 Suur-Saimaan Ympäriajo 29.-30.6.2024

Lataa 

MliDno-2024-129

Päätöspäivämäärä

12.6.2024

Päätöksen tekijä

Palvelujohtaja/Vuokraus- ja käyttöpalvelut

Päätöksen peruste

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen toimintasääntö § 5, 5.2.7

Kuvaus

Mikkelin Mobilistit ry hakee lupaa kaupungin eri alueiden käyttämiseen museoajoneuvojen Suur-Saimaan Ympäriajossa 29.-30.6.2024. Tapahtumaan osallistuu runsaat 280 ajoneuvokuntaa; vanhimmat ajokit ovat peräisin 1920-luvulta. Kyseessä ei ole nopeuskilpailu, vaan osanottajat joutuvat matkan varrella suorittamaan erilaisia tietoa, taitoa ja nokkeluutta vaativia tehtäviä; voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt ajoneuvokunta. Ajo tapahtuu normaaleja liikennesääntöjä noudattaen. Kilpailijat lähtevät matkaan Lappeenrannasta la 29.6.2024 ja reitti kiertää Puumalan ja Anttolan kautta Mikkeliin, jossa iltatilaisuus ja yöpyminen. Sunnuntaina 30.6.2024 matka jatkuu Ristiinan kautta takaisin Lappeenrantaan. 

Tapahtuman järjestävät Mikkelin Mobilistit ry ja Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry. Yleisö voi seurata tapahtumaa lähtö- ja maalipaikalla sekä tehtävärasteilla. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Lupaa haetaan liitteen mukaisille alueille Anttolan satamasta la 29.6.2024 klo 11 - 17 sekä Ristiinan Rantatorilta/Uikkalasta su 30.6.2024 klo 10 - 16.
Lisäksi lupaa haetaan Anttolan Satamatien päässä olevan ajokieltomerkin peittämiseksi tapahtuman ajaksi, jolloin vältetään Satamatien ruuhka ja edestakainen liikenne. Lupaa haetaan myös Ristiinan Rantatorilta/Uikkalasta traktorinäyttelylle ja puhvetille. Puhvetissa on tarjolla vain sellaisia tuotteita, ettei se kilpaile jäätelökioskin kanssa. Traktorinäyttelyn ja puhvetin järjestävät Ristiina-seura ja Someen Maanmiesseura Suur-Saimaan Ympäriajojen lisäohjelmaksi. Tapahtuma-aika su 30.6.2024 klo 10 - 16. 

Lupaa haetaan myös liitteen mukaiselle alueelle Hallitustorilta su 30.6.2024 klo 8 - 14 ajoneuvojen ja kilpailijoiden esittelyä varten. Ajo Hallitustorille järjestetään Hallituskadun ja Porrassalmenkadun kulmasta, jolloin vältetään Raatihuoneenkadun ruuhka ja edestakainen liikenne. Lisäksi torilta haetaan paikkaa kahdelle järjestäjän huoltoajoneuvolle. 

Hakija sitoutuu tapahtuma-alueiden jälkisiivoukseen ja opasteiden poistamiseen sekä tarvittavien ilmoitusten tekemiseen poliisi- ja pelastusrivanomaisille. 

Päätös

Myönnän Mikkelin Mobilistit ry:lle luvan käyttää kaupungin eri alueita veloituksetta museoajoneuvojen Suur-Saimaan Ympäriajoon 29.-30.6.2024 hakemuksen mukaisesti seuraavin ehdoin:

Hallitustori:

  • tarkka tapahtuma-alue on sovittava torikaupanvalvojan kanssa, puh. 044 794 2509, ma- la 7.30-10.00.
  • Muikku-rakennuksen edustalla on Mikkelin Burger Oy:n terassialue, jota tämä lupa ei koske
  • ajoneuvojen kulkuyhteys torille Hallituskadun ja Porrassalmenkadun kulmasta
  • pelastustiet on pidettävä avoinna
  • ajoneuvojen alustat on suojattava niin, ettei torin kivetykselle aiheudu vaurioita. Mikäli torin kivetys likaantuu tapahtuman aikana, on kaupungilla oikeus teettää puhdistustyö hakijan kustannuksella.

Ristiinan Rantatori/uikkala ja Anttolan satama:

  • P-alueen siisteydestä vastaa järjestäjä ja siistii alueen tapahtuman jälkeen
  • järjestäjällä tulee olla omia roskiksia, joiden tyhjentämisestä vastaa hakija
  • ajoneuvojen on käytettävä vain päällystettyjä tai hiekkapintaisia alueita
  • satamien veneluiskiin ja laitureille on oltava vapaa kulku 

Kaikkia kohteita koskevat ehdot:

  • puihin ja pensaisiin ei saa kiinnittää naruja, mainoksia yms.
  • hakija vastaa puistoille taikka muille alueille tapahtuman johdosta mahdollisesti aiheutuneista vahingoista
  • tapahtuman järjestäjän on huolehdittava muista mahdollisista viranomaislupien hankinnoista
  • tapahtuman järjestäjän on huolehdittava, että alueiden käyttö yleisinä alueina ei esty
  • mahdollinen äänentoisto ja tapahtuma ei saa aiheuttaa häiriötä alueiden toimijoille eikä alueilla liikkujille
  • hakija vastaa alueiden siisteydestä, järjestyksestä ja turvallisuudesta sekä siistii alueen tapahtuman jälkeen
  • mahdollisista liikennealueille sijoitettavaista ilmoituksista tai mainoksista sekä liikennejärjestelyistä on sovittava kunnossapitopäällikkö Päivi Turkin kanssa, 044 794 3200.

Allekirjoitus

Linda Asikainen, palvelujohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut