Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 7.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Kutsunnat 2024 - Karjalan prikaati

MliDno-2024-934

Valmistelija

  • Ari Liikanen, hallintojohtaja, ari.liikanen@mikkeli.fi
  • Sirpa Hyyryläinen, kaupunginjohtajan sihteeri, sirpa.hyyrylainen@mikkeli.fi

Kuvaus

Etelä-Savon aluetoimiston toimeenpanemat kutsunnat järjestetään Mikkelissä 30.10.-1.11.2024 ja 4.-7.11.2024, kutsuntapaikkana Jalkaväkimuseo, Jääkärinkatu 6-8 ja erikseen kutsutut 13.12.2024, paikkana Ravintola Pitopata, Marssitie 16.

Etelä-Savon aluetoimisto pyytää Etelä-Savon kaupungin- ja kunnanhal­lituksia nimeämään kunnan/kaupungin edustajat (jäsen ja varajä­sen) sekä Etelä-Savon hyvinvointialuetta (ELOISA) / hyvinvointi­keskuksia kutsuntalääkärit vuoden 2024 kutsuntoihin. 

Kutsuntalautakunnan jäseniä nimettäessä pyydetään ottamaan huo­mioon heidän mahdollinen esteellisyys niin, ettei kutsunnanalaisissa ole heidän lähisukulaisiaan. 

Maavoimien esikunnan antaman suosituksen perusteella Etelä-Savon aluetoimisto esittää harkittavaksi, että kuntien/kaupunkien edustajiksi kutsuntalautakuntaan mahdollisesti nimettäisiin nuoriso- tai sosiaalityö­tä tekevä tai muuten nuorison tunteva henkilö. Perusteena on, että edustaja tuntee pääosan kutsunnanalaisista ja kutsunnanalaisten mah­dollisen tuentarpeen arvioiminen on välitöntä. 

Etelä-Savon aluetoimisto pyytää muistuttamaan, että kutsuntalauta­kunnan kunnanedustajana ei voi olla etsivän nuorisotyöntekijä. Etsi­vä nuorisotyöntekijä kohtaa kutsunnanalaiset nuoret omalla työskente­lypisteellään. 

Maavoimien esikunta suosittaa myös, että kunta/kaupunki tai Etelä­Savon hyvinvointialue järjestäisi kutsuntatiloihin lääkäreille tieto­teknisen yhteyden terveydenhuollon tietojärjestelmään. Kyseisen tietojärjestelmäyhteyden avulla kutsuntatarkastuksia tekevä lääkäri sai­si kutsuntapaikalla käyttöönsä kutsunnanalaisten ajantasaiset terveys­tiedot. 

Lisäksi aluetoimisto pyytää kaupunkien ja kuntien hallituksia nimeä­mään kutsuntojen avaustilaisuuteen tervehdyksen esittäjän aikaisem­pien vuosien tapaan (yksi tervehdyksen esittäjä / kutsuntapäivä). 

Mikkelin nuorisopalvelut on esittänyt konserni- ja elinvoimajaostolle, että se nimeää kutsuntalautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi nuoriso-ohjaaja Antti Hynnisen ja hänelle varajäseneksi nuoriso-ohjaaja Tuomo Mikkosen. 

Aiempina vuosina kaupunki on tarjonnut kahvit kutsuntatilaisuuksien osanottajille (kutsuvieraat, kutsuntoihin osallistuva henkilöstö ja kutsunnanalaiset). Kaupungin tervehdyksen esittäjät kutsuntojen avaustilaisuuksiin on nimetty kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä lähempänä kutsunta-ajankohtaa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto nimeää kutsuntalautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi nuoriso-ohjaaja Antti Hynnisen ja hänelle varajäseneksi nuoriso-ohjaaja Tuomo Mikkosen. 

Lisäksi konserni- ja elinvoimajaosto päättää, että kaupunki tarjoaa kahvit Mikkelin kutsuntatilaisuuksien osanottajille. 

Kaupungin tervehdyksen esittäjät kutsuntojen avaustilaisuuksiin nimetään kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä myöhemmin. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Merkitään, että kaupunginvlatuuston 1. varapuheenjohtaja Laura Hämäläinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Etelä-Savon aluetoimisto, kutsuntalautakuntaan nimetyt, kaupunginjohtajan sihteeri 

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.