Keskusvaalilautakunta, kokous 18.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Europarlamenttivaalit 2024 - Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

MliDno-2023-2514

Valmistelija

  • Topi Heinänen, vs. kaupunginlakimies, topi.heinanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa,​ jotka on pidettävä siten,​ että 7.6.2024 klo 19.00  saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. Kaikki määräaikaan mennessä saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat on ehdittävä käsitellä. Keskusvaalilautakunnan on tämän mukaisesti päätettävä kokousaikataulustaan.

Keskusvaalilautakunnan harkintaan jää,​ miten se käytännössä suorittaa ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastuksen. Tämä riippuu olennaisesti siitä,​ miten paljon ja minkä tyyppisiä ennakkoäänestysasiakirjoja lautakuntaan saapuu. Keskusvaalilautakunta voi pitää yhden tai useamman kokouksen ja päättää tarkastukseen liittyvistä valmistavista toimenpiteistä. Kokouksista on pidettävä pöytäkirjaa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Topi Heinänen, vs. kaupunginlakimies, topi.heinanen@mikkeli.fi

Keskusvaalilautakunta päättää,​ että ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen suoritetaan Mikkelin kaupungin entisen käytännön mukaisesti puheenjohtajan ja sihteerin valvonnassa siten,​ että epäselvät ennakkoäänestysasiakirjat ratkaistaan keskusvaalilautakunnan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.