Anttolan aluejohtokunta, kokous 4.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Anttolan aluejohtokunnan kumppanuussopimukset vuodelle 2024

MliDno-2024-1237

Valmistelija

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com
  • Suvi Salonranta, suvi.salonranta@gmail.com
  • Nina Parkkinen, parkkinennina@gmail.com

Kuvaus

Aluejohtokunta ei anna avustuksia, vaan toiminta perustuu kumppanuussopimuksiin. Anttolan aluejohtokunta on tiedottanut kumppanuussopimuksista ja pyytänyt ehdotuksia 21.3.2024 mennessä.

Aluejohtokunta on linjannut, että kumppanuussopimuksia tehdään ensisijaisesti sellaiseen toimintaan, josta toimijalle itselleen ei ole taloudellista hyötyä. Kumppanuussopimuksesta maksetaan laskuja vastaan toiminnan kulut.

Aluejohtokunnalle on tullut seuraavat kumppanuussopimusehdotukset:

MLL Anttolan yhdistys: pomppulinna Anttolan kihumarkkinoille 339 euroa ja hattarakoneen hankinta 529 euroa. Hattarakonetta myös vuokrattaisiin ja siten yhdistys saisi lisää rahaa toimintaansa.

Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry: anttola.fi sivuston ylläpitokuluihin (web-hotelli, tapahtumakalenteri, ylläpitotuki) vuodelle 2024 ja englanninkielisen tekstien uudistamiseen (tekstin uudelleenkirjoitus, käännöstyöt), yhteensä 850 euroa. Sivuston päivittämisen Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry hoitaa omana talkootyönä. 

Anttolan Asukasyhdistys ry:

  • Anttolan kesänavaus 18.5.2024: 300 euroa esiintyjäpalkkioon, omarahoitus noin 100 euroa.
  • Anttolan kesäkukat: 200 euroa hankitaan paikalliselta puutarhalta, omarahoitus 100 euroa.
  • Anttolan juhannustapahtuma 22.6.2024: 500 euroa esiintyjäpalkkioihin ja muuhun ohjelmaan, omarahoitus tähän noin 200 euroa.
  • Illallinen Anttolan taivaan alla elokuussa: 200 euroa, omarahoitus 100 euroa.

 

Eläkeliiton Anttolan yhdistys: syksyn vesijumppaan Anttolanhovissa 1000 euroa. Tarkennettu yhdistykseltä, että anomus oli tarkoitettu testamenttivaroista haettavaksi.

Anttolan alueseurakunta: Anttolan alueseurakunnan diakoniatyössä on tavoite kehittää 2 kertaa vuodessa pidettäviä virkistyspäiviä osallistujalähtöisemmäksi ja osaksi Anttolan toiminnallista vuosikelloa. Virkistyspäivät ovat vuosien varrella keränneet kokoon 50–70 osallistujaa sekä kymmenet kohderyhmään kuuluvat vapaaehtoiset ovat vastanneet tapahtuman ruokahuollon järjestelystä. Tavoitteena on löytää keinoja mahdollistaa virkistyspäivään osallistuminen ilman talkoopainetta myös vapaaehtoisille kohderyhmän jäsenille.  

Ehdotamme aluejohtokunnan ja Anttolan alueseurakunnan välistä kumppanuussopimusta niin, että aluejohtokunta olisi mukana syksyn ja kevään virkistyspäivät-tapahtumaa seuraavin kuluihin:

Kyytikustannukset 2 x 600 euroa, yhteensä 1200 euroa, 50 % ruokailujen pitopalvelujen kustannuksista 2 x 750 euroa, yhteensä 1500 euroa.

Yhteensä 2700 euroa.  

Länsi-Anttolan Erä ry: tarkoitus on järjestää petoturvallisia pesäputkia vesilinnuille -koulutustilaisuus, missä kouluttaja ensin opettaa pesän pesäputken teon ja sen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus harjoitella itse pesän valmistusta. Samalla, kun projektissa opitaan pesäputken valmistus, valmistamme noita keinopesiä 10 kpl sijoitettavaksi eri puolille Anttolaa. Koulutuspäivän kustannusarvio enintään 1200,00 euroa sisältäen kouluttajan palkkion ja matkakulut, sekä tarvittavat materiaalikustannukset. (Hakemus tuli määräajan jälkeen 24.3.2024.)

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taina Harmoinen, taina.harmoinen@gmail.com

Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Päätös

Esittelijän päätösehdotus kokouksessa:

Anttolan aluejohtokunta päättää tehdä seuraavat kumppanuussopimukset:

  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Anttolan yhdistys ry: Pomppulinna Anttolan kihutapahtumaan 2024, korvattava kustannus maksimissaan 339,00 euroa.
  • Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry: Anttola.fi -sivujen ylläpitotuki ja englanninkieliset käännöstyöt, korvattavat kustannukset maksimissaan 850,00 euroa.
  • Anttolan Asukasyhdistys ry: Illallinen Anttolan taivaan alla, korvattava kustannus maksimissaan 200,00 euroa, Anttolan kesäkukkien hankintaan, korvattava kustannus maksimissaan 200,00 euroa.
  • Länsi-Anttolan Erä ry. Petoturvallisien pesien rakentaminen -kurssin toteutuksesta aiheutuviin kustannuksiin maksimissaan 1200,00 euroa.
     

Tuen saamisen edellytyksenä on, että Anttolan aluejohtokunta tuodaan tukijana näkyvästi esille yleisölle ja osallistujille tarkoitetuissa asiakirjoissa, viestintämateriaalissa ja tilaisuuksissa, huomioiden myös mahdolliset verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat.

Anttolan aluejohtokunnan puolesta valtuutetaan puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin kanssa laatimaan ja allekirjoittamaan kumppanuussopimukset.

Esittelijän päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkitään, että puheenjohtaja Taina Harmoinen ilmoitti olevansa esteellinen Anttolan Maa- ja kotitalousseuran kumppanuussopimuksen käsittelyn osalta (yhdistysjäävi) ja poistui kokouksesta tämän käsittelyn ajaksi. Ilmoitus hyväksyttiin. Kokouksen puheenjohtajana ja esittelijänä tämän asian käsittelyn ajan toimi Petri Noponen.

Merkitään, että pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa.

Tiedoksi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Anttolan yhdistys, Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry, Anttolan Asukasyhdistys ry, Länsi-Anttolan Erä ry, Anttolan alueseurakunta, Eläkeliiton Anttolan yhdistys ry

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Mikkelin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Mikkelin kaupunki/Kaupunkikehityslautakunta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen, ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua,
  • se, millaista oikaisua vaaditaan,
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.


Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Mikkelin kaupungin kirjaamosta.

Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8–10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: PL 33, (Raatihuoneenkatu 8–10), 50101 Mikkeli
Faksinumero: 015 36 6583
Puhelinnumero: 044 794 2033 / 015 1941 (vaihde)
Sähköpostiosoite: kirjaamo@mikkeli.fi

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.