Kaupunginhallitus, kokous 29.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 128 Täytäntöönpano / Asemakaavan muutos 50. kaupunginosa (Haukivuori), Keskustie

MliDno-2020-2377

Valmistelija

  • Ilkka Tarkkanen, kaupunginarkkitehti, ilkka.tarkkanen@mikkeli.fi

Kuvaus

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 11.12.2023 § 140 Asemakaavan muutos 50. kaupunginosan (Haukivuori) / Keskustie Haukivuori.

Pohjois-Savon ELY-keskus valitti valtuuston päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitus koski Keskustien ja Haukivuorentien merkintää maantiealueiksi.

Maankäyttö- ja rakennuslain § 201 Kaavapäätöksen täytäntöönpanokelpoisuuden mukaan kunnanhallitus voi valitusajan kuluttua määrätä yleis- ja asemakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman kaava-alueen siltä osalta, johon valituksen ei katsota kohdistuvan. Kunnan on annettava päätös viivytyksettä tiedoksi valittajille ja muutoksenhakuviranomaiselle sekä, jos määräys koskee oikaisukehotuksen kohteena olevaa kaavaa, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Muutoksenhakuviranomainen voi kieltää päätöksen täytäntöönpanon.

Asemakaavan muutos 50. kaupunginosan (Haukivuori) / Keskustie Haukivuori täytäntöönpanematta jäävä alue on esitetty liitekartassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Kaupunginhallitus määrää maankäyttö- ja rakennuslain 201 §:n mukaisesti, että kaupunginvaltuuston 11.12.2023 § 140 hyväksymä Haukivuoren Keskustien asemakaavan muutos tulee voimaan muilta osin kuin liitteeseen merkityllä osalla.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Itä-Suomen hallinto-oikeus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, kaupunkisuunnittelu/toimistosihteeri

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.