§ 12 Poikkeamislupahakemus kiinteistölle 491-429-1-932, Vanhanpappilantie 2 / HupiSki Oy

Lataa 

MliDno-2024-1063

Päätöspäivämäärä

23.4.2024

Päätöksen tekijä

Kaavoitusinsinööri

Päätöksen peruste

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen toimintasääntö 5 § / 5.2.2

Kuvaus

HupiSki Oy hakee MRL 171 §:n mukaisesti lupaa poiketa maankäyttö- ja rakennuslain MRL 135§:n 1 momentin säädöksestä, jossa todetaan, että rakennusluvan edellytyksenä on, että rakennushanke on voimassa olevan asemakaavan mukainen. Lupaa haetaan kaavan mukaisen kahvila-ravintolan rakennusoikeuden ylittämiseen hakijan tilasta 491-429-1-932 vuokraamalla 530 m2 alueella, joka sijaitsee Anttolan satamassa.

Hakijan tarkoituksena on ottaa 98 k-m2 ravintola-kahvilarakennuksen takatiloissa oleva katos varastokäyttöön ja tehdä henkilökunnan WC entiseen saunatilaan, joka nyt on toiminut varastotilana. Laajennuksessa rakennuksen kerrosala lisääntyy 11 k-m2 ja nykyinen rimoitettu seinä muutetaan umpinaiseksi väriltään punaiseksi lautaseinäksi.

Tilan 491-429-1-932 alueella on voimassa asemakaava Anttolan kirkonkylänlahden venesatama-alueen rakennuskaavan muutos, joka on hyväksytty 10.10.1995. Vuokra-alueella on kaavamerkintänä Venesatama (LV-1), uudisrakentamisen on julkisivumateriaalien, kattomuodon ja värien puolesta sopeuduttava satama-alueen vanhaan säilytettävään rakennuskantaan. Lisäksi vuokra-alueella on rakennusala ja sillä rakennusoikeus 100 kerrosneliömetriä sekä vuokra-alueen poikki kulkeva ohjeellinen jalankululle ja polkupyöräilylle varattu tie, jolla huoltoajo on sallittu.

Laajennuksen myötä kaavan mukainen rakennusoikeus ylittyy 9 k-m2.

Hakija perustelee hakemusta seuraavasti:
”Rakennushankkeessa poiketaan kiinteistöllä olevasta rakennusoikeudesta 9 m² verran. Nykyinen rakennusoikeus on 100 m2. Muutoksen jälkeen kerrosala olisi 109 m². Käytännössä rakennuksen ulkoasu järvelle tai taajamaan ei muutu. Ainoastaan kiinteistön takaosan rimaverhoilut seinät korvataan umpiseinillä. Konesaumakattoon ei tule muutosta tai laajennusta. Muutoksen myötä kiinteistön takana olevan parkkialueen ilme kohentuu ja olisi yhtenäisempi.”

Hankkeesta on neuvoteltu rakennusvalvonnan kanssa.

Naapureita on kuultu eikä heillä ole huomautettavaa.

Asemapiirros sekä ote kaavasta ovat liitteinä.

MRL 171§:n mukaan poikkeaminen ei saa

1) aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle;

2) vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista;

3) vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista; tai

4) johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia

Hanke täyttää yllä olevat edellytykset.

Päätös

Hanke täyttää edellä mainituin perustein MRL 171 §:ssä poikkeamiselle asetetut edellytykset, joten kaavoitusinsinööri myöntää poikkeamisluvan MRL 135§:n 1 momentin säädöksestä rakennusoikeuden 9 k-m2 ylitykseen 11 k-m2 katoksen ottamiseen varastokäyttöön hakijan tilasta 491-429-1-932 vuokraamalla alueella.

Esitetty laajennus sopeutuu nykyiseen rakentamiseen ja sijoittuu nykyisten katon alla sijaitsevaan katokseen. Näkymä järvelle tai taajamaan ei oleellisesti muutu.

Tämä poikkeamislupapäätös on voimassa kaksi vuotta, jona aikana tulee hakea rakennuslupa.

Hakijalta peritään taksan mukainen lupamaksu 1 120 € (9 m2 x 60 €/m2 + 580 €).

Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeen 26.4.2024, jolloin sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon.

Allekirjoitus

Minna Frosti, kaavoitusinsinööri

Organisaatiotieto

Maankäyttö- ja kaupunkirakenne