Kaupunkikehityslautakunta, kokous 17.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 124 Osallistava budjetointi 2023, Suomenniemi

MliDno-2022-6130

Valmistelija

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi
  • Pekka Kammonen, kaupungininsinööri, Pekka.Kammonen@mikkeli.fi

Kuvaus

Suomenniemen aluejohtokunta päätti pyytää kokouksessaan 20.9.2023 § 26  kaupunkikehityslautakunnalta selvitystä, miksi osallistavassa budjetoinnissa 2023 Suomenniemelle osoitettujen koulukyytikatosten rakentaminen ei ole edennyt, ja mikä tulee olemaan rakentamisen aikataulu.

Kaupunkikehityslautakunta valitsi kokouksessaan 21.3.2023 § 54 osallistavan budjetoinnin  kohteiksi penkit ja pyöränhuoltopisteet pitäjiin. Suomenniemelle on saatu penkit, mutta ei pyöränhuoltopisteitä.

Kaupunkikehityslautakunta on hyväksynyt toteutettavaksi talousarvion 2023 investointiosan puitteissa osana osallistavaa budjetointia koulukyytikatokset Suomenniemen keskustaan ja Salmenrantaan sekä Suomenniemen jääkiekkokaukalon huoltorakennuksen maalauksen. Jääkiekkokaukalon huoltorakennuksen maalaus on tehty, mutta koulukyytikatosten rakentaminen ja niiden yhteyteen sijoittavien polkupyörien korjausasemien sijoittaminen ei ole kuitenkaan edennyt.

Suomenniemen koulukyytikatosten hankinnan osalta tilanne on seuraavanlainen.

Keskustelu aluejohtokunnan henkilöiden kanssa ja toivottujen sijoituspaikkojen katselmukset maastossa pidettiin keväällä 2023. Siitä selvitystyö on jatkunut keskustelulla Ely-keskuksen kanssa ja samalla on selvitetty Ely-keskuksen vaateet linja-autojen odotuskatosten sijoittamisesta Ely- keskuksen hallitsemalle alueelle. Vaatimuksena oli sijoittamissuunnitelman laatiminen ja suunnitelman hyväksyttäminen Ely-keskuksella. Edellä esitetyt vaiheet ovat olleet välttämättömiä, jotta ratkaisusta saadaan luvallinen, tarkoituksenmukainen ja turvallinen.

Suunnittelualueelta on mitattu maastomalli ja laadittu rakentamissuunnitelma. Suunnitelma on Ely:n hyväksymistä ja sijoituslupaa vaille valmis.

Katosten, polkupyörätelineiden ja pyöräpumpun tilaus on jo tehty kaupungin ylläpito-urakoitsijan kautta.

Linja-autokatosten arvioitu toimitusaika on viikolla 49. Tämä tarkoittanee, että keliolosuhteista riippuen asennustyöt viimeistelyineen jäävät ensi kevääseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jouni Riihelä, kaupunkikehitysjohtaja, Jouni.Riihela@mikkeli.fi

Kaupunkikehityslautakunta antaa kokouksen oheisen asiakohdan tiedoksi Suomenniemen aluejohtokunnalle.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Suomenniemen aluejohtokunta

Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.