Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 10.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Konserniyhtiöiden kuuleminen / kiinteistöyhtiöt

MliDno-2023-803

Valmistelija

  • Janne Skott, taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on määritellyt talousarviossa yhdelletoista tytäryhtiölle valtuustoon nähden sitovat tavoitteet. Näiden yhtiöiden tehtävänä on palvelutuotannon hoitaminen tai kaupungin kehittämistoimintaan keskeisesti osallistuminen. Yhteisöjen tavoitteet valmistellaan yhteistyössä tytäryhtiön ja yhteisön konsernivastuuhenkilön kanssa.  

Osana Mikkelin kaupungin toteuttamaa omistajaohjausta ja konsernivalvontaa yhtiöt kutsutaan vuosittain tai tarvittaessa useammin konserni- ja elinvoimajaoston kuultavaksi. Tilaisuuksissa keskustellaan mm. yhtiöiden ajankohtaisista asioista, viimeaikaisesta kehityksestä sekä tulevaisuudennäkymistä.

Konserni- ja elinvoimajaosto kutsuu merkittävimmät kiinteistöliiketoimintaa harjoittavat tytäryhtiöt kuultavaksi 10.10.2023. Yhtiöt ovat Kiinteistökehitys Naistinki Oy, Mikkelin oppilaitoskiinteistöt Oy sekä Mikkelin Jäähalli Oy.

Yhtiötä tilaisuudessa edustavat kaikkien edellä mainittujen yhtiöiden toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki sekä hallituksen edustaja jokaisesta yhtiöstä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee kuulemistilaisuuden tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään, että Naistinki Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki ja hallituksen puheenjohtaja Kari Ojala selostivat asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle ja olivat läsnä kokouksessa tämän ajan.

Merkitään, että kokouksessa pidettiin tauko klo 15.05-15.15 tämän pykälän käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.