Konserni- ja elinvoimajaosto, kokous 9.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Konserniyhtiöiden kuuleminen / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

MliDno-2023-803

Valmistelija

  • Janne Skott, taloussuunnittelupäällikkö, janne.skott@mikkeli.fi

Kuvaus

Mikkelin kaupunki on määritellyt talousarviossa yhdelletoista tytäryhtiölle valtuustoon nähden sitovat tavoitteet. Näiden yhtiöiden tehtävänä on palvelutuotannon hoitaminen tai kaupungin kehittämistoimintaan keskeisesti osallistuminen. Yhteisöjen tavoitteet valmistellaan yhteistyössä tytäryhtiön ja yhteisön konsernivastuuhenkilön kanssa.  

Osana Mikkelin kaupungin toteuttamaa omistajaohjausta ja konsernivalvontaa yhtiöt kutsutaan vuosittain tai tarvittaessa useammin konserni- ja elinvoimajaoston kuultavaksi. Tilaisuuksissa keskustellaan mm. yhtiöiden ajankohtaisista asioista, viimeaikaisesta kehityksestä sekä tulevaisuudennäkymistä.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy on kutsuttu kuultavaksi konserni- ja elinvoimajaoston kokoukseen tiistaina 9.5.2023. Yhtiötä edustavat tilaisuudessa toimitusjohtaja Timo Paakki sekä hallituksen puheenjohtaja Tomi Sikanen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, janne.kinnunen@mikkeli.fi

Konserni- ja elinvoimajaosto merkitsee Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n katsauksen tiedoksi.

Päätös

Merkittiin.

Merkitään, että Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki ja hallituksen varapuheenjohtaja Armi Salo-Oksa selostivat asiaa konserni- ja elinvoimajaostolle. 

Merkitään, että kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Minna Pöntinen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Päätökseen, joka koskee valmistelua tai täytäntöönpanoa ei saa kuntalain (410/2015) 136 §:n perusteella hakea muutosta.